Skip to main content
  • 21.08.2024.

Večer velikana – Loco Dice, Sam Paganini i Richie Hawtin obilježili treću večer Sonusa

Točno smo na polovici najluđeg festivalskog tjedna u Europi.

Piše: 

Naslovna foto

Marko Edge

Nakon što je druga festivalska večer praktički trajala do sredine jučerašnjeg dana, treća festivalska večer je krenula u nešto kasnije i u nešto laganijem tonu. Hrvatske i regionalne snage su bile zadužene za otvaranje plesnih podija tako su se publici iz 80 zemalja svijeta predstavili DJ Jock u klasičnoj b2b kombinaciji sa Shipom, Elena Mikac i Dejan Milićević.

Slično kao i na drugoj večeri, ciljao sam odlazak na Sonus oko ponoći kako bih osjetio atmosferu prije nego li krenem hvatati setove kojima sam se otprije radovao. Za početak večeri, uhvatio sam djeličak seta Hectora Oaksa u Kalypsu koji je sa sobom ponio punu torbu vinyla sa zanimljivim trakama, a tko ga nije imao prilike do sada slušati njegov zvuk se najbolje opisuje kao techno body music koji je otišao u pop. Nakon šarmantnog Španjolca, otišao sam provjeriti atmosferu kod Chrisa Stussyja u Papayji koji je priprema teren za Loco Dicea. Stussy je već dobro poznato lice hrvatskih plesnih podija i rado viđen gost tako da se atmosfera lagano podizala i spremala za finale večeri u Papayi.

No prije samog finala večeri u Papayji, trebalo je “smisliti” kako poslušati setove Sama Paganinija u Aquariusu i Richieja Hawtina u Kalypsu u isto vrijeme. S obzirom na to da se još uvijek ne možemo klonirati, odlučio sam poslušati prvih sat vremena Paganinija jer iz iskustva znam da on ne štedi od prve minute, a zatim se prebaciti na Hawtina jer on s druge strane svoje setove često zna razvijati i graditi.

Sam Paganini je odmah od prve trake krenuo jako i pokazao da on nikad ne ide “laganini”. Atmosfera za vrijeme njegovog seta je bila kao da svira negdje doma u Italiji. Ferragosto je u tijeku, što znači da je veliki broj naših susjeda s druge strane Jadrana se odlučilo pohoditi Sonus. Aquarius je tijekom cijelog seta bio dupkom pun, a Paganini je odabir traka držao na nekih 134-135-136 BPM-ova i držao ritam da nema stajanja u plesu.

@klubskascena @Sam Paganini nikad ne ide "laganini". Donosimo djeličak atmosfere s njegovog sinoćnjeg seta na Sonusu u @Aquarius club @ Zrce 🎯 @We Love Sound #klubskascena #sonus #sonusfestival #welovesound #wls #festival #zrce #zrcebeach #electronicmusic #dancemusic #sampaganini #rave #party #aquariuszrce #clubbing #techno #technomusic #tekkno #hardtechno ♬ original sound Klubska Scena

Ipak, u jednom trenutku je došlo vrijeme za prošetati se do Kalypsa. Tamo me je čekao iskusni Richie Hawtin koji je sve partijanere dozivao sa svojim hipnotičkim ritmom što su bili bliže Kalypsu. Za razliku od prošle godine kad je Hawtin nastupio u Papayji, ove godine mračna atmosfera Kalypsa je dala poseban dašak setu koji je bio hipnotičan, mračan, dubok u njegovom jedinstvenom stilu.

@klubskascena @Richie Hawtin u svom jedinstvenom stilu pegla #KalypsoZrce na #SonusFestival 🐐 @We Love Sound #klubskascena #sonus #sonusfestival #welovesound #wls #festival #zrce #zrcebeach #electronicmusic #dancemusic #richiehawtin #techno #minimal #minimtechno #technomusic #electro ♬ original sound – Klubska Scena

Na putu prema velikom finalu večeri uz trosatni set Loco Dicea, svratio sam provjeriti situaciju u Aquariusu gdje se za pult popela Deborah De Luca. Partijaneri imaju polarizirana mišljenja o napuljskoj DJ-ici, ali što se iz priloženog uvijek može vidjeti je da ona napuni plesni podij i drži energiju na jako visokoj razini.

@klubskascena @Deborahdeluca prži plesni podij @Aquarius club @ Zrce na trećoj večeri Sonusa 🔥 @We Love Sound #klubskascena #sonus #sonusfestival #welovesound #wls #festival #zrce #zrcebeach #electronicmusic #dancemusic #sonus2024 #deborahdeluca #hardtechno #techno #tekkno #hardstyle #hardcore #psytrance #harddance ♬ original sound – Klubska Scena

Posljednje sate treće večeri smo proveli uz Loco Dicea, uz njega je trebao nastupati i Seth Troxler koji je nažalost svoj dolazak morao otkazati zbog bolesti. Loco Dice se pobrinuo da nedostatak svog b2b partnera partijaneri ne primijete te je od početka došao s visokom razinom energije i dobre volje. Tijekom sva tri sata seta, iskusni njemački DJ je pratio i čitao publiku te ih je do ludila dovodio svakim sljedećim odabirom.

@klubskascena Stigao je @Loco Dice 💎 @We Love Sound #klubskascena #sonus #sonus2024 #sonusfestival #welovesound #wls ♬ original sound – Klubska Scena

Četvrta dan Sonusa kreće već u ranim poslijepodnevnim satima tako da će se uz Umeka i Lilly Palmer plesati dok traje zalazak sunca, a zatim kada dođu noćni sati za pultom će se naći Sven Vath, Sara Landry, Kolsch, Indira Paganotto, John Summit i mnogi drugi. Ulaznice su u pretprodaji rasprodane, ali su dostupne na ulazu u festival.

umek desk
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.