Berlinčanin s 30 godina iskustva za pultom Kameleona!

Četvrtak, 03 Studeni 2016

Noć i dan kao označitelji sa sobom nose sasvim drugačije konotacije, u potpunosti nevezane za najočitije prisustvo ili odsustvo tame.

 
I ti također nosiš dvije osobe u sebi, bipolarnost noćnoga i dnevnoga sebe. Noću si slobodniji, prijemčljiviji, spremniji vjerovati u stvari u koje nikada ne bi vjerovao oko podneva, zvukovi su oštriji, emocije jače i plamenje ljubavi ima restrukturiranu, mekaniju ugodu. U slavlje tvoje noćne persone koja se najbolje izražava plesom, jer neke stvari ne mogu uopće biti translatirane u jezik, nastaje i E! Nights. Ako noć već voliš, ako si sova i neumorni mjesečar koji u bunilu traži podij, time još bolje da tvoje noći nose prefiks E. E kao elektronika, energija, entuzijazam, entalpija, ergonomija duše...

 
 
Kameleon ti tako nudi da se iz dnevnog preliješ u noćne mimikrije uz gosta s pločnika Berlina i 30 godina iskustva u rukama, pa nam stiže Steve Bug. Gospodin Bug započinje svoju priču ranih 90-ih, klasično se javljajući na zov muza hard corea i trancea kao uvoda u elektroniku, da bi kraj 90-ih u scenografiju zvučnog doveo kokete deepa i acida u koje su se provlačile natruhe minimal techna.
 
Došla je tako i '99 i svijet je panično čupao kosu u predviđanju Y2K apokalipse digitalnog, a Steve je smireno pokrenuo Poker Flat Recordings, koji već gotovo dva desetljeća plete tapiseriju inovativnih zvukova i umjetnika, stavljajući u mikser specifičan prepoznatljivi mračan zvuk deepa i minimala koji reže zraka funky optimizma. S vremenom se rađaju još dvije etikete svaka držeći svoj partenon - Dessous na koji je  plasirao deep house i  Audiomatique koji je uhvatio house i techno krakom, a mix CD-e slaže i za Cocoon, Fabric, Fuse...

 
 
Buga si tako lovio više manje na svakom festivalu kojeg se možeš sjetiti, od bijelih plaža Ibize pa sve do mračnih detroitskih hangara ljepljivih znojnih zidova, a Split ga je zavolio još na njegovom prvom gostovanju 1998. Pa vas ovaj hedonistički obožavatelj vinila, nindža pulta i majstor produkcije, koji naizgled bez truda spaja prošlost, sadašnjost i budućnost, zove na jednu nezaboravnu splitsku reprizu uz podršku domaćih linija starta i cilja noći - Tonija Juranovića i Milana Pivalice.
 
Upadaš za 70 u pretprodaji, na ulazu stričeku daješ 90, a trebaš li apsolutno free prijevoz do Kameleona zoveš gospodu na 099 2662 111. Jedino što je dalje na tebi je da plešeš koliko ti kosti dopuste. E!njoy!
Berlinčanin s 30 godina iskustva za pultom Kameleona!