Skip to main content
  • 24.03.2009.

24. – 29. ožujka Winter Music Conference 2009

Čitava svjetska scena okuplja se ovog tjedna u Miamiu na Winter Music Conference eventu, jednom od najvažnijih događaja za kompletan razvoj elektronske glazbe. WMC započinje danas u 9 sati ujutro po američkom vremenu a između ostaloga omogućiti će održavanje niza platformi za strateške rasprave koje imaju za cilj daljnji razvoj glazbene industrije. Program na idućem sajmu bit će presjek čitave industrije, dakle svih njenih dijelova a radit će se na tome da se prezentiraju inovacije i učini bitan napredak. Bit će tu i debata kako dokolica sudjeluje na čitavu scenu, te kako socijalne i pollitičke grane igraju glavnu ulogu u svemu tome. Osim textualne najave u prilogu Vam donosimo i isječke s raznoraznih partija koji se održavaju u Miamiu.
{seyretpic id=200 align=center}

Neki od izlaganja koje možemo preporučiti su razvoj glazbenika i njihovih karijera, radionice za slušanje demoa, digitalna distribucija, povijest elektroničke glazbe, planiranje i promocija događaja, kako elektronski glazbenici zadnje vrijeme sudjeluju u stvaranju soundtrackova za filmove, besplatni pravni savjeti, demonstracije hardwarea, latino glazba, licenciranje, marketing općenito i marketing u glazbi, glazba na mobilnim telefonima, glazba u umjetnosti i školama, glazbeni i socijalni problemi, umrežavanje, novi smjerovi u elektroničkoj glazbi, nova tehnologija za producente, javni nastupi i odnosi s javnošću, radionice za remixiranje i obrade u 2 nivoa, promocija i prodaja glazbe na web-u, demonstracije software alata, komponiranje i izdavanje radova, umjetnost DJ seta, forumi za radio urednike, akademija za snimanje produkcijskih radova te žene u elektroničkoj glazbi.
{seyretpic id=201 align=center}

U 2009. očekuje se niz zanimljivih novosti i programa, pa tako i ponovno održavanje International Dance Music Awardsa. U 50 kategorija bit će pregršt nominiranih a glasati će se moći već od studenog ove godine i putem interneta. Jedan od najisčekivanijih događaja na WMC-u definitivno je South Beach Sessions, tradicionalni program s mnoštvom individualnih izlaganja. Cilj je ove manifestacije otvoriti vidike glazbenicima s raznoraznim idejama, istražiti nove glazbene i umjetničke trendove u svijetu, spojiti umjetnost, modu, tehnologiju, biznis, edukaciju i okruženje. Na pomolu je i novi sajam sakupljača vinyla „Record collectors Show“ kao i prvo okupljanje VJ-a.
{seyretpic id=202 align=center}

Ultra Music Festival
Najveći američki događaj Ultra Music Festival koji se odvija na konferenciji u Miamiu objavio je popis svih DJ gostiju za oba dana. Kako smo već najavili prvi dan, 27. ožujka sviraju Carl Cox , Tiesto, David Guetta, Benny Benassi, Swedish House Mafia, Tiga, Richie Hawtin, Loco Dice, Pendulum, Roni Size itd. Drugog dana 28.03. najavljeni su The Prodigy, Paul Van Dyk, Armin Van Buuren, Eric Prydz, Fedde Le Grand, Infected Mushroom, Bookashade, Simian Mobile Disco, m.a.n.d.y. vs tiefschwarz, Carl Cox, Moby, Erick Morillo, Pete Tong, Roni Size DJ Set.
{seyretpic id=4 align=center}

..Planet Of The Drums (AK1200, Dara, Diesel Boy, J Messinian), Goldie, Andy C & MC QQ, Ed Rush 7 Optical, Evol Intent Live, Chase & Status, Noisia, Subfocus, Bass Nacho & Human, Marcus Visionary, Hybrid DJ Set, Bassbin Twins, DJ Icey, Sould Of Man, Drumattic Twins, Baby Anne, Future Funk Squad Live, Storm & Johnny Dangerously, DNF ( DJ/Vocal Set).
{seyretpic id=203 align=center}

Detalji o eventima u Miamiu nalaze se u našoj posebnoj rubrici ovdje.
{seyretpic id=204 align=center}

{seyretpic id=205 align=center}

Piše: 

{snippet 1}

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.