Skip to main content
  • 22.06.2008.

26.- 29. lipnja održava se Priredba Experience 2008

Još nekoliko dana nas dijeli od ovogodišnjeg Priredba Experience festivala, koji se odlikuje 24-satnim glazbenim programom i brojnim dnevnim aktivnostima u kampu. Chase i Status umjesto Sub Focusa – Umjesto Sub Focusa koji ne može stići na Priredbu radi satnice na Glastonbury festivalu (gdje nastupa 28.06), stiže nam Status iz popularnog producentskog dua Chase&Status. Chase&Status […]

Piše: 

Još nekoliko dana nas dijeli od ovogodišnjeg Priredba Experience festivala, koji se odlikuje 24-satnim glazbenim programom i brojnim dnevnim aktivnostima u kampu. Chase i Status umjesto Sub Focusa – Umjesto Sub Focusa koji ne može stići na Priredbu radi satnice na Glastonbury festivalu (gdje nastupa 28.06), stiže nam Status iz popularnog producentskog dua Chase&Status. Chase&Status spadaju u predvodnike razigranog i popularnog jump-up drum&bass stila i poznati su kao jedni od najvećih hitmakera posljednjih godina sa 10tak uspješnica iza sebe (Duppy Man, Love's Theme, Dumpling Riddim, Disco, Hurt You, Sell Me Your Soul, itd). Potpisivali su za znamenite drum&bass izdavačke kuće kao sto su Renegade Hardware, Breakbeat Kaos od DJ Fresha i Adam F-a, te Bingo Beats od DJ Zinca, a trenutno su udomaćeni na Ram Records šefa Andy C-a. 2007.g. su ostvarili jedan od svojih najvećih uspjeha kada su za „Love's Theme" osvojili nagradu za drum&bass singl godine.

Odlikuju se raznolikim, ali uvijek plesnim stilom koji varira od liquid drum&bassa do veselih jump-up poskočica prošaranih breakbeat, ragga i hip-hop uletima. Po prvi put su u regiji, a osim svog željno iščekivanog albuma predstavit će i najnovije dubove&trendove te pomesti densflor s vama! Podsjetimo, ostali headlineri Priredbe su: DJ FOOD I DK dolaze sa legendarnog Ninja Tune labela, jedne od najpoznatijih elektronskih etiketa svih vremena i samim time garancije vrhunske kvalitete. Food i DK su iskusni producenti i turntablisti svjetske klase, poznati po kultnoj radio emisiji Solid Steel i eklektičnim plesnim setovima gdje miješaju sve od breakbeata, trip hopa i hip hopa do jazza, funka, popa i rocka.  

STREETLIFE DJs se bave glazbom od samih početaka UK rave scene. Svoje prebogato party iskustvo obilato koriste na stageu slažući šarenu elektronsku priču – nije ih briga za žanrove, podjele i granice pa tako puštaju raznoliku glazbu sa posebno izraženim electro, nu rave i mash-up elementima. Potpisali su za francuski hit label Kitsune, napravili su cijenjeni Essential Mix, a poznati su po ludoj atmosferi koju siju diljem svjetskih dancefloorova.
THE PANACEA je možda i najveća faca mračnog drum’n’bass zvuka s primjesama hardcorea. Vlasnik je izdavačke kuće Position Chrome, svestrani producent s preko 30 izdanja i legendarni showman. Za sve koji vole žestoku, energičnu, eksplozivnu i moćnu  glazbu!
Kao posebna atrakcija tu je velika YouTube zvijezda IVAN HRVATSKA do suza smiješan pjevač i zabavljač hrvatskih korijena, kojeg neki zovu hrvatskim Boratom!
RAMBO AMADEUS najzabavniji je balkanski satiričar, interpretator i kritičar koji na realan i duhovit način opisuje recentne socio-kulturološke fenomene. Izvrstan je animator publike, uvijeg kreativnog live nastupa , a ekskluzivno će predstaviti i novi materijal s nadolazećeg albuma «Hipišizik Metafizik».
Ako zamislite mix Tom Waitsa, akustičnog country drdanja i daška elektroničkih zvukova, dobit ćete MUGISONA, osebujnog islandskog alternative rock kantautora. Izdao je 3 albuma, pratio Queens of The Stone Age na turneji, a trenutno nastupa sa punokrvnim bendom i  širi svijetom iskreni rock ‘n roll.
Osim stranih uglednika, na Preluku će se u 4 dana izredati i brojni domaći DJi i bendovi. Spomenimo samo neke – DJ Phillipe, Dubway, Tobogan, Death Disco, Ruiz iz Zagreba; Mandrili, Sven Nalis, Morpheuss i Ishiatz iz Rijeke, te mnogi drugi. Za detaljnije informacije provjerite www.priredba.net

„Peglaj Micica“ kartica umjesto bonova!
Jedan od noviteta na ovogodišnjoj Priredbi je PEGLAJ MICICA festivalska kartica – besplatna prepaid kartica koja se koristi za plaćanje hrane i napitaka na festivalskom području. Puni se na određenom punktu s željenom svotom novaca i koristi za plaćanje sve hrane, napitaka i merchandisea.

Promotivna „4+1“ akcija!
ULAZNICE se prodaju na promotivnom Priredba štandu na Korzu po cijeni od 100kn za dnevnu i 170kn za festivalsku ulaznicu. Još uvijek traje akcija „4+1“, gdje se na 4 kupljene ulaznice dobije 1 gratis. Ostala prodajna mjesta su www.eventim.hr, www.kulturaplus.com, Kartomat Korzo i TIC Rijeka.

umek desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.