Skip to main content
  • 21.05.2008.

4 godine portala Clubvibes.info

Prije točno četiri godine, 20. svibnja 2004. godine rođen je ClubVibes , slučajno, kako to obično biva s velikim stvarima, ili ljudima. Tvorci i glavni “krivci” za nastanak, ideju, kreaciju, realizaciju, razvoj, ali i činjenicu da je ClubVibes danas sinonim za najbrže i najkompletnije i najpouzdanije informacije o elektronskoj muzici, događanjima i performerima su – x_skater i Narcis Jr. Od ideje o promociji elektronske muzike i promociji domaćih autora i domaćeg stvaralaštva, ClubVibes je izrastao u najveći, najvažniji i najposjećeniji internet portal u BiH u ovom žanru.

Piše: 

Ipak, smisao je ostao isti – pokazati ostatku svijeta kvalitet i mogućnosti autora iz BiH, pokazati domaćoj publici da za zabavu neophodno ne treba preskupo (često izvikano) svjetsko ime dovoditi, već promovirati i podržati sve entuzijaste koji su mogli i znali stvarati pozitivnu energiju i muziku. A, da se ne lažemo, bilo je tu i svjetskih faca. Veeelikih. Istovremeno, današnjih 8.694 registriranih korisnika pomogli su svakome od artista da na vrijeme odboluje “dječije bolesti”, nauči se nositi s konstruktivnom kritikom, a zatim da vidi kako je to biti zvijezda u gradu i zemlji. Na preko 13 miljuna strana (točnije 13.489.699) i u isto toliko priča razmotrili smo sve aspekte muzike, ogovarali, (najčešće) hvalili i podržavali.

Zbog ClubVibes-a, vesela gomila iz svih dijelova BiH (a i šire) nalazila se na istom partiju, družila, zaljubljivala, ali uglavnom plesala. Veliki broj ekstatičnih momenata beskrajne sreće koju samo muzika može izazvati dogodiio se na partijima o kojima smo zajedno, nedjeljama prije, razgovarali i kojima smo se zajedno se veselili. Danas je ClubVibes najmasovnije okupljalište istinskih partijanera, koji su uz to još i DJ-evi, producenti, promoteri, dizajneri, vizuelni umjetnici ili jednostavno, raspoloženi plesači posvećeni i odani dobroj muzici.

U narednom razdoblju obećavaju još više, bolje, brže, teže i aktivnije angažiranje u službi u kojoj su i počeli – služenju Njenom Veličanstvu Muzici.

Sretan rođendan od ekipe Klubske Scene!

Web adresa: www.clubvibes.info

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.