Skip to main content
  • Dubioza Kolektiv
  • 16.03.2010.

“5 do 12” – novi album Dubioza kolektiva

Predstavljamo vam prvi single, pjesmu "Vidi, vidi, vidi", koji najavljuje objavljivanje novog albuma Dubioza kolektiva "5 do 12".

Piše: 

Naslovna foto

Dubioza Kolektiv

Nakon albuma „Firma ilegal“ (Ekipa, Menart, PGP RTS) iz 2008. godine koji je doživio izvrstan prijem kod publike i kritike u regiji te nakon blizu stotinu odsviranih koncerata u 2008. i 2009. godini, Dubioza kolektiv se odlučio za stvaranje još jednog albuma na bosanskom jeziku. "5 do 12" predstavlja logičan nastavak „Firme ilegal“. Ovo je još jedno kratko i jasno djelo sa 9 pjesama, koje udaraju direktno u glavu. Korumpirani vlastodršci koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokratija, recesija, razorni nacionalizam i stanovništvo na rubu siromaštva (…) su inspirirali bend da napravi još jedan manifest otpora takvoj situaciji.

Album "5 do 12", četvrti studijski album Dubioza kolektiva, je sniman u Sarajevu u studiju Skirlibaba, a producent je Brano Jakubović. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontman Plavog orkestra Saša Lošić – Loša te makedonski bend Superhiks. Datum objavljivanja četvrtog Dubiozinog studijskog albuma je 12. travnja. Za razliku od ranijih albuma, bend je ovaj put odlučio komunicirati direktno sa publikom i zbog toga će ovo izdanje biti postavljeno na www.dubioza.org na besplatan download! Svakako, svi oni koji budu željeli kupiti izdanje na cd-u moći će iste nabaviti na koncertima.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.