Skip to main content
  • 10.03.2008.

6 godina Confusiona obilježava se u zagrebačkom KSET-u

U srijedu 12. ožujka Confusion slavi svoj 6. rođendan. Stoga pripremite se jer su nam priredili proslavu u 2 dijela. Prvo je na redu koncert Autechre u zagrebačkom KSETu a drugo Illectric Funk, 5. travnja s Calyxom u Aquariusu! Broj ulaznica (u pretprodaji) za koncert je ogranicen, sto znaci da ce samo 300-350 ulaznica biti […]

Piše: 

U srijedu 12. ožujka Confusion slavi svoj 6. rođendan. Stoga pripremite se jer su nam priredili proslavu u 2 dijela. Prvo je na redu koncert Autechre u zagrebačkom KSETu a drugo Illectric Funk, 5. travnja s Calyxom u Aquariusu! Broj ulaznica (u pretprodaji) za koncert je ogranicen, sto znaci da ce samo 300-350 ulaznica biti pusteno u pretprodaju… Pocetak je u 20h, kraj u ponoc. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji (Kingston, Radiceva 3 i KSET, Unska 3) od 22.02. po cijeni od 70kn, a na ulazu (ako ostane) po 85kn.

U sklopu europske turneje povodom izlaska njihova devetog albuma 'QUARISTICE', britanski duo elektronske glazbe AUTECHRE, Sean Booth i Rob Brown, posjetit ce i Zagreb, te 12.03. nastupiti u klubu KSET-u u sklopu obiljezavanja 6 godina confusion-a. Da li se radilo o mitu ili ne, ono sto je Autechre izdvojilo od ostalih izvodjaca elektronske glazbe, i sto im je osiguralo mnoge poklonike, jest njihovo eksperimentiranje sa najrazlicitijom opremom (ranim verzijama kompjuterske opreme, pa cak i vojnim napravama) kako bi proizveli taj izniman 'Autechre' zvuk.

Ranija 'Autechre' izdanja su se bazirala na izvrnutim modifikacijama techno i electro glazbe, ocitovanih cudesnom zestinom, koja su postajala sve kompleksnija sa daljnjim izdanjima. Sumovi i krckanje, pistanje i zveket. Za neke neuhvatljiv, duo je znao biti kritiziran zbog svoje kompleksne glazbe koju su znali opisivati kao tesku, perverznu, pa cak i nepodnosljivu. Autechre isticu kako im takva kompleksnost nije namjera, vec da rade jednostavno glazbu kakva im se svidja, vodjeni fascinacijom i radoznaloscu, bez ikakvog plana, svrhe ili cilja. Trik je pak u tome da se ne dopusti da kakav detalj u glazbi koju rade postane glavna atrakcija.

Zbog toga su i remiksirali za brojne glazbenike kao sto su Stereolab, Tortoise i Surgeon, a i utjecali na neke poput Thom Yorkea, frontmena Radioheada. Autechre glazba cini se da dolazi iz podrucja van uobicajenog razumijevanja i poimanja glazbe. Zbog toga se valjda i cini nekako magicnom. Upravo i nazivi stvari, kao na albumu Quaristice, kriju razlicita, tesko opisiva, raspolozenja, teme i utjecaje; ponekad brutalne, ponekad umilne, uvijek krajnje neodoljive.

pvd desk
fscope umek
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.