Skip to main content
  • 19.08.2024.

6 zanimljivih činjenica o Hot Since 82 koje možda niste znali

Dok čekamo da za vikend Hot Since 82 još jednom sleti u hrvatsku metropolu i pripremi show ispred “obrnutih piramida” na Zagrebačkom Velesajmu, zavirujemo nešto dublje u njegov život i karijeru te donosimo nekoliko zanimljivih činjenica koje možda niste znali.

Piše: 

Umjetničko ime Daleyja Padleyja dolazi iz njegove godine rođenja

S umjetničkim imenom “Hot Since 82“, engleski DJ i producent se prisjeća svoje godine rođenja te trenutka kada je krenuo “žariti i paliti” svijetom. Tijekom godina, njegov pseudonim je postao jedinstveno i nezaboravno ime te sinonim za njegovu glazbu i brend.

Najdraže razdoblje karijere za Hot Since 82-a su njegovi početci

U nekolino intervjua Daley Padley se rado prisjetio svojih početaka u rodnom Barnsleyju u kojem je tijekom 2000-ih gradio karijeru. “Bilo nas je 50-ak u gradu koji smo bili u istom “điru”, svakog vikenda smo se skupljali u lokalnom klubu pubu, a zatim i u klubu KGV kojeg smo popularizirali s našim partyjima. Tu sam naučio svirati, tu sam naučio stvarati setove, tu sam brusio svoj zanat. To su mi definitivno najdraži dani karijere jer sam u srcu i dalje raver i to vrijeme je bilo bez briga, bez novaca, bez statusa, samo nam je glazba bila u fokusu” u intervjuu za Beatportal prisjetio se Hot Since 82.

Hot Since 82 se proslavio obradom trake Green Velvet

Prije nešto više od 10 godina, točnije 2013. Hot Since 82 je obradio Green VelvetovuBigger Than Prince” koja je postala instantni hit i lansirala njegovu karijeru u zvjezdani status. Dan danas, Hot Since 82 svoju obradu “Bigger Than Prince” redovno koristi u svojim setovima.

Hot Since 82-ove produkcije su se našle na malim ekranima

Neke od brojnih produkcija Hot Since 82-a su našle svoje mjesto na reklamama za brendove poput McDonald’s i Audija te u serijama poput američke hit drame “Suits“, kao i dugovječnih kriminalističkih serija “CSI” i “The Blacklist“.

Hot Since 82 je veliki zagovornik brige o mentalnom zdravlju

Daley Padley što u privatnom životu, što kao Hot Since 82 – uvelike zagovara brigu o mentalnom zdravlju. Na društvenim mrežama često je pričao o svojim problemima, te je iskoristio svoju veliku platformu koju ima da podigne svjesnost o problemu, posebice unutar same industrije elektroničke glazbe.

Humanitaran rad Hot Since 82-a

Hot Since 82 koristi svoj uspjeh i utjecaj kako bi pomogao svojoj lokalnoj zajednici. Tijekom godina, bio je uključen u razne dobrotvorne inicijative, podržavao je razne ciljeve poput obrazovanja, očuvanja okoliša i glazbene terapije. U više slučajeva, zaradu od prodanih singlova, EP-jeva je donirao raznim udruga, ponajviše onima koji rade na problematici mentalnog zdravlja.

Hot Since 82 se u subotu 24. kolovoza još jednom vraća u hrvatsku metropolu i to na novi BSH spektakl koji će se održati ispred “obrnutih piramida” na Zagrebačkom Velesajmu. Ulaznice možete osigurati kroz sustav Entrio.

umek desk
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.