Skip to main content
  • A Guy Called Gerald
  • 13.03.2010.

A Guy Called Gerald – na putu novi album

A Guy Called Gerald izdaje novi album 10. svibnja pod imenom "Tronic Jazz: The Berlin Sessions".

Piše: 

Naslovna foto

A Guy Called Gerald

A Guy Called Gerald? je kombinacija chicago housea i detroit techna a pojavio se na sceni kada je eksplodirala plesna glazba u Velikoj Britaniji, krajem 80-tih godina prošloga stoljeća. Njegova produkcija pojavila se u zlatno doba elektronske glazbe. Radi se o jednom od prvih britanskih acid house producenata.

Ujedno smatraju da je on prvi imao dvije instrumentalne produkcije na top ljestvicama u isto vrijeme. Tada je radio dosta i techno, hardcore, jungle a produkcije koje su ga proslavile su ‘Voodoo Ray’, ‘28 Gun Badboy’. Formirao je sastav 808 state s bubnjevima, 303-icom, 2 Rolanda SH101 i dvoje ljudi. Surađivao je s imenima kao što su Frankie Knuckles, Goldie, Finley Quaye, Derrick May, Herbie Hancock. Remixe je radio za David Bowiea, New Order, Romana Fluegela, Trickya i druge.

Tracklist:
1. People Moover
2. Nuvo Alfa
3. Flutter
4. Iland
5. Just Soul
6. The Dip
7. Round Eco
8. Dirty Trix
9. Wow Yheah
10. Indi Vibe
11. Pacific Samba
12. Conclusion F min Blue
13. Merfed

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.