Skip to main content
  • 20.10.2008.

Alternacija – momenat za rekonstrukciju zabave

AlterNacija je mlada organizacija (nedavno proslavila prvi rođendan) koju čine: DJ-evi, dizajneri, pisci / novinari, žongleri, ali i menadžeri. Nakon mnoštva omladinskih projekata i prethodnih organizacija (zainteresirani neka pogledaju sekciju "doSada" na njihovom webu),  okupili su se da zajedno sprovedu svoju misiju, pretočenu u slogan  “moment za rekonstrukciju zabave”. Polazna točka svakog događaja, ili eksperimenta kako ga nazivaju, jeste aktivnije uključivanje publike u sam događaj.

Piše: 

U biti svakog AlterNacija eskperimenta je priča koja povezuje ostale elemente neophodne za potpuno “natapanje” svih čula, među kojima su muzika, performansi, kostimi animatora i igrača, video art i VJing, sinhronizacija svjetlosnih efekata, pa čak i scenografija. Ovaj koncept se do sada pokazao kao uspješan na prethodna dva eksperimenta; „Sletanje Merkabe“, „AlterNacija vs. HiberNacija“. Oba događaja su se odigrala u kulturnom centru CK13 u Novom Sadu pred oko 200 ljudi.

Fotogalerija – Alternacija

Organizaciji su se nedavno pridružila tri mlada DJa, Gregor, Orange i Klaus. U ovom pojačanom sastavu (pored Dark Angel i ArhiteKa) možemo očekivati interesantne zaokrete po relativno praznoj sceni, a trenutno rade na opremanju svog studija i ozbiljnijem zalasku u muzičku produkciju. Ekipa performera trenutno broji 7 žonglera i ekvilibrista predvođenih Bebom i Tićom, a po potrebi naraste i na preko 15 uz pomoć prijateljskog plesnog studija Studio 5.

Osim eksperimenata, AlterNacija organizira i standardne klupske žurke, after partije za Exit, performanse za proslave, festivale, firme (EXIT, Summer 3p, Šabačko leto, Erste Banka, eYouWins, Fashion Selection, Merkator Kragujevac, Fakultet za sport i turizam…). AlterNacija posvećuje posebnu pažnju web sajtu i radio emisiji na IN radiju (svaki ponedeljak 22-24h, a moguć je i download svake emisije sa sajta – www.alternacija.org). Svi standardni elementi urbanog web portala su tu: recenzije, kritike, iskustva sa interneta i iz stvarnog života, forum, razmena muzike. Emisija AlterNacije ipak uzima za trunku drugačiji ugao od standardne emisije koja se bavi ovom temom. Sa sugovornicima iz zemlje i inozemstva, voditeljica Anaki razgovara o problemima scene u Srbiji i pokušava sa sugovornikom osmisli dobar savjet koji će njihovim mladim djevima, producentima, promoterima i clubberima pomoći da razvije našu srpsku scenu i poveže je sa svijetom.

Video snimke – Alternacija

Treba spomenuti i slijedeći događaj koji se priprema za 24. listopad u novosadskom klubu Amnesia. Iskorak u odnosu na standardan klupski događaj napravljen je prvo konceptom i imenom Apofis 1, iza koga stoji cyber legenda o smaku svijeta, po kojoj je u stvari zabluda drevnih proroka koji su mističnu i spektakularnu atmosferu moderdnih koncerta i partija mogli protumačiti jedino kao kraj svega što im je tada bilo poznato. Zato AlterNacija planira da uz pomoć posetitelja, američko / njemačkog producenta Someone Else-a i ekipe performera, otvori prolaz u svijet jednog takvog nestvarnog i mističnog događaja. (listopadski Urbun Bug o Apofis 1. partyu)

{snippet 1}

umek desk
fscope umek
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.