Skip to main content
  • 15.09.2010.

Babbar, intiman prostor sa eklektičnim spektrom glazbe

Ljudima je nedostajalo mjesto gdje, osim druženja i ispijanja koktela, mogu uživati u glazbi koja nije rađena za top – liste.

Piše: 

U veljači 2010. lounge bar Babbar i mlada dj/event agencija Funk Airlines Bookings su krenuli sa serijom noćnih događanja. U sklopu tih događanja gostovala su i svjetska imena kao što su DJ Maestro iz Amsterdama, poznat po seriji kompilacija za na¬jpoznatiji svjetski jazz label Blue Note Records i DJ Paul Murphy iz Londona; jedan od najstarijih (Wired magazin ga je proglasio DJ-em godine 1985.) i najutjecajnih  engleskih DJ-a.

Reakcije publike su bile i više nego pozitivne jer sa takvim pristupom lounge bar Babbar je popunio jednu prazninu u zagrebačkom noćnom životu, a to je intiman prostor sa eklektičnim spektrom glazbe od funk i rare groove ritmova do house-a i disca.

Takvom filozofijom Babbar se približio svjetskim metropolama kao što su jedan London, Prag i Pariz gdje su ovakva mjesta apsolutni trend.

Lounge bar Babbar je idealno lociran u dijelu centra koji doživljava svoju novu mladost.
U svojoj drugoj sezoni Babbar će probati još više približit nove glazbene trendove tako da i u njoj sprema niz međunarodnih gostovanja.

Ako se zagrebačka špica preselila iz Tesline u Bogovićevu, špica noćnog života centra grada se seli u Petrinjsku, Amruševu i Jurišićevu.

Gostovanja ove jeseni:

Sly Antro (Prag, Češka) 25.09.2010.
Miće Mace (Rijeka, Hrvatska) 01.10.2010.
Haris Pilton (Ljubljana, Slovenija) 08.10.2010.
Fare Soldi (Udine, Italija) 09.10.2010.
DJ Funky Junkie (Niš, Srbija) 22.10.2010.
DJ Face (Prag, Češka) 29.10.2010.
Dan McKie (London, Engleska) 30.10.2010.

DAN McKIE
Ovu je godinu DJ McKie proveo na aerodromima noseći Macbook od fes¬tivala do festivala od Ibize do Londona. Toliko je dobar da mu je Fat¬boy Slim uvrstio track zvan Arabian Robots na svoju kompilaciju miksanu za MixMag mjesečnik. Radio je i remiskeve stvari za Hed Kandi, Baroque i Skint izdavačke kuće. Ima svoju večer (Fish don`t dance) i svoju izdavačku kuću (1980 recordings), a nastupao je uz Adama Sheltona (Cocoon In The Park), Thomasa Gan¬deya aka Cagedbaby (South¬ern Fried), Felixa Baum¬gartnera (Defected /Toolroom), Jona Rundella (Intec/Carl Cox) i Matta Samuel¬sa (Toolroom). Kad ne nastupa, remiksira, producira i izdaje, onda je ambasador hu¬manitarne organizacije Dance 4 Life. Duša od čovjeka.

Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.