Skip to main content
  • 10.12.2007.

Bangkok Impact u sisačkom klubu Skwhat

Electro City u sisačkom klubu SKWHAT za kraj ovogodišnjeg programa, 14. prosinca ugošćuje finskog producenta Bangkok Impact i zagrebački label Home Made Electronica. Bangkok Impact, pravim imenom Semi Liuski, dolazi iz malog sjevernog grada u Finskoj. Danas je svjetski putnik, zahvaljujući mnogim izdanjima na nezavisnim izdavačkim kućama koja su rezultirala mnogobrojnim nastupima po Europi i […]

Piše: 

Electro City u sisačkom klubu SKWHAT za kraj ovogodišnjeg programa, 14. prosinca ugošćuje finskog producenta Bangkok Impact i zagrebački label Home Made Electronica. Bangkok Impact, pravim imenom Semi Liuski, dolazi iz malog sjevernog grada u Finskoj. Danas je svjetski putnik, zahvaljujući mnogim izdanjima na nezavisnim izdavačkim kućama koja su rezultirala mnogobrojnim nastupima po Europi i svijetu. Sleazy disco element u njegovoj muzici, kojem se od prvih ploča kao što je „Junge Dame Mit Freundliche Tel / Aspirin“ pa do najnovije „Premature Ejaculation / You Are Rubber I Am Glue“ uvijek vjerno vraća, je baziran na moćnim bas linijama. Uvijek najplesniji remixevi na raznim 12“ izdanjima, kao što su ona od Telex i Alexander Robotnick, su u pravilu Samijevi.

A uzori? Vrlo su neupitni: Giorgio Moroder, Patrick Cowley, Kraftwerk, Yellow Magic Orchestra. Od novijih producenata na Samijevoj listi se nalaze Legowelt i I-F, sa kojima Semi čini osnovu današnje rastuće nizozemske electro i disco scene.
Home Made Electronica label iz Zagreba predstavlja Sergej, osnivač labela, koji danas drži rezidenciju srijedom u zagrebačkom klubu Fanatic, a njegov electro/house DJ set ćemo imati prilike čuti i u SKWHATu.

Osim njega, rezidenti programa Zarkoff i Yas će svaki u svome stilu upotpuniti i ovaj Electro City. Ovo je ujedno i prvi nastup Zarkoffa u Sisku nakon gotovo pola godine, od kada se nakon izdanja njegove druge samostalne ploče –Acid Sun EP- vratio sa promo turneje po Njemačkoj i regiji. Warm up ove house/electro/disco večeri će odraditi Yas svojim DJ setom, uključujući i njegovu produkciju koja izlazi na Home Made Electronica labelu.

Program počinje u 22.00 sata video projekcijom dokumentarnog filma „When I Sold My Soul To The Machine“, koji govori o dinamičnoj electro/techno/disco sceni u Hagu, uključujući artiste kao što su I-F, Alden Tyrell, te dosadašnje goste programa Electro City i Soba 23, Legowelt i Orgue Electronique. Ulaz je 20 kuna.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.