Skip to main content
  • 2.01.2009.

Betoko – El Hijo De La Guayaba EP (Eukatech Records)

Nakon nekoliko godina stanke Eukatech i Eukahouse Records okreću novu stranicu u svom radu. Ove dvije etikete osvajale su puno nagrada za dostignuća u house i techno glazbi a sada kreću novim putevima. Osnovani su sredinom 90-tih godina i uvelike pomogli razvoju novi elektronskih zvukova te glazbenika iz Velike Britanije. Njihov prvi proizvod bila je tech-house glazba kojoj su istinski začetnici.

Piše: 

Do sada su za ovu etiketu izdavali imena poput Terry Francisa, Nathan Colesa, duo Get Fucked, Terry Lee Browna Juniora, Audio Soul Projecta, Jeff Bennetta, Pure Sciencea, Armand Van Heldena, Mr. C-a, Asad Rizvia, Didier Sinclara, Richard Greya, Peace Divisiona, Dave Mothersolea, Gideon Jacksona, Tyree Coopera i Nils Hessa koji je vodio cijeli projekt. Uz singlove izlazili su i mix CD-i poput 'Tech House Phenomena' koje su radili Nathan Coles, Dave Mothersole, Inland Knights, Richard Grey. Također tu je bila i retrospektivna kompilacija Tech House Classics, te Subject/Detroit od DJ Bonea.

2001. su osvojili nagradu za najbolji nezavisni label.

Meksikanac Betoko je prvi u nizu glazbenika koji će imati izdanje na ovoj etiketi nakon nekoliko godina pauze u radu iste. On je rezident Amnesije na Ibizi i Wow Recordsa gdje još rade i Paco Osuna, Tobi Neumann i Valentino Kanzyani. Izdanje koje on potpisuje zove se 'El Hijo De La Guayaba'. To je produkcija s mnogo perkuzija, latinskim vokalima i vibracijama na koje se nadograđuju klavirske melodije. Ovo je meksičko viđenje tech-housea. Nils Hess i Henry Cullen su napravili remix koji pruža mnogo bolju atmosferu na podiju.
 
Druga pjesma na ovom izdanju 'Guayaba Calentito' je uradak s tropskim ugođajem i perkuzijama te s funky bass linijama. Ima echo obrada i mračnih acid dionica.

{snippet 1}

umek desk
pvd mobi
Vezani članci
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.
pvd mobi
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.