Skip to main content
  • 24.03.2009.

Bivši DJ postao predsjednik afričkog Madagaskara

Nakon što je vojska preuzela vlast na Madagaskaru za predsjednika je vjerovali ili ne, postavljen 34.-godišnji Andry Rajoelina, inače po zanimanju bivši DJ. Andry Rajoelina postao je najmlađi afrički predsjednik. Tehnički gledano on ne bi smio vršiti tu funkciju jer po zakonu treba imati minimalno 40 godina starosti da bi mogao služiti državi ali kako je vojska preuzela kontrolu tada se ni zakoni ne provode.

Piše: 

Teško je znati kako će Andry upravljati državom. Kako navode izvori on je s 20.g. počeo svirati i nastupati po klubovima na Madagaskaru a često je priređivao zabave za svoju ekipu u klubovima diljem grada Antananariva.

Poslije se prebacio u promotore i osnovao svoju radijsku stanicu pod imenom Viva. Uspjeh se nastavio nakon osnivanja marketing agencije Injet a onda se usmjerio ka politici s ciljem da postane gradonačelnik Antananariva 2007.g. što mu je i uspjelo. Njegovi korjeni ali i političko opredjeljenje su na strani upravo onih koji sada diktiraju vlast stoga nije čudo što je postavljen za predsjednika.

{snippet 1}

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.