Skip to main content
  • 11.05.2007.

Britanac Dr. Marrese sa house ritmovima gostuje u Mostaru

Nakon odlčne zabave uz Dj-ane Viktoriu Rebeku i podršku domaćih “mixerskih snaga” Betonci će se pobrinuti da nakon nekoliko neuspjelih pokušaja uspostavljanja veze Mostar-London napokon u goste dovedu ekipu s Londonskog Push FM Radia. 

Piše: 

Nakon Oxygena pa totalno neuspjelog The Bridgea ponovo ćemo imati priliku da popravimo situaciju u clubu Oxygen 19.05., u sklopu projekta “Dj-ada od Mostara grada”, kada Betonci u suradnji s neumornim DJ Amirom dovode Dr.Marresea iz Londona. Pored njega još će nastupiti DJ Amir (Push FM, London) te Betonac s novim imenom, Brain@Work a.k.a Andy. Početak partija je u 22 sata, a cijena ulaznice je 5 KM. Mala zabava koja će biti kao uvertira Oxygenu dogodit će se u Caffe Maxu gdje će se za dobar warmup pobrinuti Double Trouble, također Beton crew.

Doc je svoju karijru započeo davne 1986. sa nepunih 16 godina. Na fakultetu, 1988. bi je jedan od pionira studentskih partija gdje je znao provesti cijelu noć za mix pultom. Pored ljubavi za mixanjem također se bavio promocijom gdje je odradio bezbroj odličnih zabava. U ljeto 2000. napušta otok radi rezidencije u Gas klubu u Ayai Napi na Cipru. Ovo mu je donijelo neka nova dragocijena poznanstva zbog čega je nakon povratka u Britaniju imao mali izlet i u filmske i televizijske vode kada je radio na promociji Channel 4 kultnog showa “Heavy TV” te kroz svoj odlično ocijenjeni dokumentarac “How to be a man”. Producirao je nekoliko stvarki s Tim Davies (programer koji stoji iza RSW i Mbeata), a remixe je radio i za Trickbaby. Nakon toga napokon je svu energiju usmjerio u deckove, što je rezultiralo njegovom “Full English Breakfast show” emisijom na House FM radiu te radom u svom “klubu za prijatelje”, kako ga voli zvati.

“Za mene je važno da zapamtim da je DJ-ing od mene napravio ono što sam danas što mi je uvijek na prvom mjestu. Dance glazbu vidim kroz veliku promjenu svijeta u kratkom vremenu. Jednostavno nemože ostati onakva kakva je sad, a moj cilj je da se mijenjam kako se ona mjenja. Na kraju krajeva, sve u životu je glazba i ako ju volite i razumijete znat ćete da je ona kao neki brod koji vječno plovi i nikad nije na istom mjestu. Predivan osjećaj je kad svu tu energiju možete prigrliti i ploviti s njom, ali opet biti originalan, uvijek biti ono što jesi” kazao je jednom prilikom u izjavi za medije Dr. Marrese.
Njegov stil je prema riječima onih koji su ga čuli soulfull house prožet elementima disca i funkya što ga čini prvim DJ-om ovakvog stila koji je gostovao u Mostaru.

Napisao: Viktor Marina

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.