Skip to main content
  • Brian Transeau
  • 18.02.2010.

BT – ‘These Hopeful Machines’

U početku znan kao pionir trance glazbe, BT se tijekom vremena razvio u jednog od najvećih vizionara – umjetnika i producenata različitih glazbenih stilova.

Piše: 

Naslovna foto

Brian Transeau

Uspjeh BT-a očituje se u pisanju zamršenih partitura za orkestar od 80 članova ili za blockbuster filmove poput The Fast and Furious, Steath ili Oskarom ovjenčanog Monstera, pisanju ili produciranju za Stinga, Davida Bowiea ili Petera Gabriela, remiksiranju provokativnih epova za Sarah McLaughlin, Madonnu i Seala ili dizajniranju i stvaranju najsuvremenijih zakonom zaštićenih softverskih alata iz ničega.

'These Hopeful Machines' na dva diska donosi orkestralne melodije, pulsirajuće elektronske beat-ove, srceparajuće vokale i jednostavnu akustičnu gitaru.

"Keyboard Magazine" već godinama prati rad BT-a, te na vješt način pokušavaju otkriti tajnu njegovog talenta. Ovako su komentirali novi album – "Trebat će gotovo stotinu godina studija i proučavanja ovog izvrsnog izdanja da bi ljudski um shvatio kako je BT ovo proizveo." Ovim albumom BT nastavlja razvijati svoje tehničke, liričke i aranžerske sposobnosti do savršenstva.

DISK 1
1.    Suddenly
2.    The Emergency
3.    Every Other Way
4.    The Light Of Things
5.    Rose Of Jericho
6.    Forget Me

DISK 2
1.    A Million Stars
2.    Love Can Kill You
3.    Always
4.    Le Nocturne De Lumiere
5.    The Unbreakable
6.    The Ghost In You

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.