Carl Cox se vraća na Ibizu u 2017.!

Srijeda, 04 Siječanj 2017

Počeškaš li tjeme i dozvoliš si neko vrijeme refleksije o svemu onome elektroničkom, o povijesti i razvoju jedne kulture koju voliš i koja je dio tvog unutarnjeg soundtracka, teško da ćeš moći zaobići gospodina Coxa.

 
Usađen u temelje elektronike koju poznaješ danas, prati te velikim nasmijanim licem, legendarnim svjetski poznatim uzvicima i istinskim guštom nekoga kome je ritam usađen u svaku poru već preko 30 godina. Od inicijacije u elektroniku diskom interesi su se u ranim 80-ima relocirali na New York hip-hop i electro i zorili na poljanama kiselog acid housea i techna dok je svijet gutao trance. Počeci su ujedno nosili i otvaranje prve večeri legendarnog Shooma, upetljavanja s Oakenfoldom, rezidencije u Zap klubu u Brightonu,i Sunrise Rave 1988., kada je smontirao treću miksetu u zoru i iznova podigao na noge 15 000 ljudi, Prvi vlastiti singl, "I Want You", izlazi 1991. U svakom aspektu priče Carl je bio baš Carl, i ako si ti baš ti jedino je logično da imaš i baš svoj label i tako nastaje Intec, kasnije oživljen kao suvremeniji Intec Digital 2010.

 
No jedna od najspecifičnijih stvari po kojima će ga povijesni anali ove glasne noćne struke pamtiti svakako je petnaestogodišnja rezidencija u ibiškom Spaceu s disidentski i iskreno nazvanim  "Music is Revolution" partyjima od kojih smo se oprostili ove godine zatvaranjem legendarnog kluba. No opsesije su neobična mjesta za koja ne vrijede pravila realnosti, za koje su i glava i zid kroz koji ona treba proći smo točke gledišta, ništa više realne od opsesijom generirane potrebe za povratkom. Bilo je gotovo neminovno da će se gospodin Cox vratiti u španjolski plesni raj, no nakon novogodišnje fešte u Londonu sada znamo i kada i pod kojim jedrima - s PURE brandom. Čitav londonski set odsvirao je u majici kao najavi nove sezone na kojoj je bilo ispisano "PURE CARL COX IBIZA 2017", samo da bi narednoga dana nastala i Facebook stranica pod istim imenom na kojoj ćete moći pratiti daljne informacije novih Carlovih ibiških pustolovina. 

Dobre stvari perpetualno ponavljane ostaju tradicije, vrijedne i značajne u svojoj cikličnosti, kvaliteti i sigurnosti, no da bi novo živjelo ponekad je potrebno pozdraviti staro s poštovanjem koje zaslužuje i otvoriti potencijale novim počecima i tek nadolazećim tradicijama. Pa do ljeta 2017. jedan podsjetnik na Music is Revolution za dušu! Enjoy!
 
Carl Cox se vraća na Ibizu u 2017.!