Skip to main content
  • 5.11.2023.

Chat GPT za DJ-eve je stigao! DJ.studio uz pomoć umjetne inteligencije odrađuje mix

Umjetna inteligencija se sve više spaja s glazbom

Piše: 


Ljetos je predstavljena prva inačica, a nedavno na Amsterdam Eventu druga inačica DAW programa DJ.Studio koji uz pomoć umjetne inteligencije omogućava stvaranje DJ mikseva u svega nekoliko klikova.

DJ.Studio se može sinkronizirati i s drugim DJ programima poput Rekordboxa, Virtual Studia i Serata, tako da se već stvorene playliste, biblioteke i kolekcije iz tih programa mogu samo drag ‘n’ dropat, a omogućena je i integracija sa Spotifyjem i YouTubeom.

Redoslijed traka možete sami složiti ili pustiti umjetnoj inteligenciji da poreda pjesme po BPM-u i ključu kako bi automatski stvorio miks koristeći tzv. harmonijsku inteligenciju. Nakon što se miks generira, svaki od prijelaza se može još manualno pregledati i srediti po želji – bilo da se skrati vrijeme trajanja prijelaza, efekti, filteri, EQ…

Završetkom miksanja, finalni produkt se može ili direktno uploadati na glazbene streaming platforme, prebaciti u druge DJ programe ili pokrenuti u Abeltonu.

Nizozemski DJ Laidback Luke je na Amsterdam Dance Eventu u sklopu jedne radionice je otkrio kako on koristi DJ.Studio za stvaranje svog tjednog radijskog showa i da mu je umjetna inteligencija pomogla da ga dovrši značajno brže.

Demo verziju programa možete probati online klikom ovdje.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.