Skip to main content
  • 2.07.2024.

Dance of Colors – jedinstveni događaj novonastalog Vortex kolektiva

Upoznajte Vortex, svježe formirani kolektiv na zagrebačkoj elektroničkoj sceni koji nastoji promicati jedinstvo, suradnju i inkluzivnost, te podići našu zajednicu na novu razinu.

Piše: 

Naslovna foto

Sebastijan Borovčak

Što se krije u imenu? Ime Vortex je krenulo kao šala. Jedan od prijatelja bliskih kolektivu je u šali primijetio da uvijek oko sebe na glazbenim događajima stvara “vortex” ljudi, povezujući nove ljude i stvarajući prijateljstva.

Foto Sebastijan Borovčak

Kada je došlo vrijeme za osmišljavanje imena kolektiva, sve se uklopilo “Vortex je bio savršen za ono što se prirodno stvara” kaže jedan od osnivača.

Na prvom Dance of Colors partyu glazba susreće umjetnost na jedinstven način. Dok DJ-evi puštaju ritmove organic housea, progressive trancea, deep techa i minimala, slikari će uživo uhvatiti energiju i pokret glazbe na platnu, stvarajući dinamičan spoj zvuka i boje. Nakon završetka događaja, bit će moguće podržati umjetnike kupnjom ovih jedinstvenih radova, pri čemu će dio prihoda ići umjetnicima, a dio u dobrotvorne svrhe.

Kako bi simbolizirali vrijednosti svog kolektiva na kreativan način, postavit će se posebno platno na kojem će i publika moći slikati, odražavajući kako doživljavaju ovaj događaj. Nemojte ostaviti platno praznim, dođite i obojajte ovaj događaj s Vortex kolektivom u Studio Galeriji KLET, na adresi Ilica 73 u Zagrebu, subotu, 13. srpnja, od 17:00 do 23:00 sata.

DJs:
Ardee
Pavlinek
Stani Bani

Artists:
Dora Kuzmić
Iva Majurac
Ivan Kopp
Vid Lončarević

Vortexting u WhatsApp zajednici

Vortex kolektiv je pokrenuo WhatsApp community jer im je želja potaknuti suradnju i razvoj kako među početnicima, tako i među etabliranim umjetnicima na sceni. WhatsApp zajednica nije namijenjena isključivo DJ-evima. Pozivaju na priključivanje producente, organizatore događaja, scenografe, dekoratere, umjetnike, fotografe, promotore i najvažnije – plesače koji daju život događajima.

Njihova zajednica je posvećena povezivanju i podršci. Bilo da tražite prijatelja za odlazak na neki događaj, osvrt na miks ili novu glazbenu ideju s kojom eksperimentirate, razmišljate o nekoj ideji koju želite provesti ili samo razgovarate o glazbenoj i umjetničkoj sceni, ovdje ćete naći svoje ljude. Link za pridruživanje možete pronaći na Vortex Instagramu.

sonus 2
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
promo clubs
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.