Skip to main content
  • 9.07.2024.

David Guetta ljut jer neće svirati na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu

“Među najslušanijim izvođačima na svijetu sam” poručio je novinarima francuski DJ i producent.

Piše: 

Naslovna foto

lavenir.net

Proteklog vikenda, David Guetta je odradio veliki show ispred dvorca Chateau de Chambord pred 30 tisuća ljudi, a prije nego što se popeo na pozornicu porazgovarao je s novinarima. Neki od njih su ga upitali zašto neće nastupiti na skorašnjoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, što je popularnog francuskog DJ-a izrazito “izbacilo iz takta“.

Ako vi znate zašto ja neću svirati, molim vas kažite mi, jer jednostavno to ne razumijem” rekao je ogorčeni David Guetta te je dodao “Ja sam i dalje među najslušanijim glazbenicima na svijetu. Trenutno sam između 4. i 15. mjesta po broju streamova. Da vam dam za primjer, Beyonce se nalazi oko 40. mjesta. No eto, mene nitko nije zvao.”

foto: lavenir.net / David Guetta ispred dvorca Chateau de Chambord

Nakon što je David Guetta javno iznio svoje nezadovoljstvo, umjetnički direktor ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, Thomas Jolly je kratko odgovorio “Izvođače za otvaranje ne biramo po broju prodanih albuma i popularnosti.”

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu je zakazana za 26. srpnja, kada će umjesto dosad tradicionalnog otvaranja na velikom stadionu, ceremonija se prebaciti na rijeku Seine gdje će se održati svojevrsna parada. Ono što su je artistički direktor otkrio jest da će na samoj ceremoniji sudjelovati preko 3000 umjetnika, među kojima su glazbenici, plesači, glumci i cirkusantni. Poznato je i da će soundtrack ovogodišnje Olimpijade biti “French Touch” koji će spajati elektroničku glazbu, orkestar i zbor, glavni skladatelj je Victor Le Masne.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.