Skip to main content
  • 25.09.2024.

Disco fenomen Groovetastic u klubu Sax! održao koncertnu promociju albuma “Disco uzvraća udarac”

“Disco je uzvratio udarac” poručuju iz benda.

Piše: 

Naslovna foto

Filip Bušić

U punom zagrebačkom klubu Sax!, prošlog četvrtka održan je koncert sa svim pjesmama prvog albuma grupe Groovetastic, a izvedene su i dvije prigodne obrade. Tako je izvedena i Vannina Navika” te sjajna “Stvorena za ljubav” dua D’Knock i Jay.

Na koncertu su prisustovali mnogi glazbenici, autori i ljubitelji disca, a na društvenim mrežama iz Groovetastica su poručili da je za njih 19. rujna 2024. bitan datum, jer je to dan kada su koncertnom promocijom svog albuma zaokružili put kojeg su prije dvije godine:

Od tada, brusili smo pjesmu po pjesmu. Zapravo, bio je to filigranski rad, kako to i treba biti u discu, funku i ostalim srodnim žanrovima koji su obuhvaćeni našim glazbenim ”paketićem”. Pritom smo se i dobro zabavljali. Zahvaljujemo svima vama koji ste te večeri bili s nama i podijelili naše veselje. Atmosfera je bila fenomenalna. Hvala i svima ostalima koji niste mogli doći, no podržavate nas u ovoj našoj disco priči.” poručuju iz benda te zaključuiju da je disco uzvratio udarac!

Osim promocije albuma – prikazan je premijerno i spot za novi singl “Sve osim DA znači NE” u kojem glumi stand-up komičar Goran Vinčić – Vinča.

O samom albumu glazbeni recenzenti su rekli:

Ljubitelji disco zvuka bit će sigurno oduševljeni debi albumom grupe Groovetastic” – Dubravko Jagatić, Nacional

…sadržajni iskorak u smjeru – vrijedni pažnje, trajanja i zaloga za neku bližu budućnost” – Anđelo Jurkas, Mixer.hr

Groovetastic su de facto napravili prvi pravi disco album objavljen u Hrvatskoj pokazujući kako vlastite ideje mogu vješto prošiti kroz standarde i metode dobro poznatoga plesnog žanra” – Bojan Mušćet, Glazba.hr

Novi album grupe Groovetastic je retro, ali opet u pozitivnom smislu i iznenađujuće dobro izveden u pjesmama i produkciji koja pršti jednostavnim, pjevnim, nepretencioznim i iznad svega dobrim, pamtljivim pjesmama” – Hrvoje Horvat, Večernji list

pvd desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.