Skip to main content
  • DJ Hell
  • 25.01.2010.

DJ Hell feat. Diddy – The DJ (Int. DeeJay Gigolo)

DJ Hell mi nikad nije bio zanimljiv kao producent i, osim izvrsnog albuma NY Muscle kojeg sam doma često slušao, njegova produkcija me nikad nije posebno privlačila. Produkcija Puff Daddya – još manje.

Piše: 

Naslovna foto

DJ Hell

Po izlasku Hell-ovog najavljivanog album Teufelswerk, digla se velika medijska prašina oko optužbi Felix The Housecata da mu je Hell ukrao vokalni temu za The DJ, što me na kraju i nekako dovelo do toga da obratim pažnju na ovaj release. Sva sreća. Izgleda da se sve što Radio Slave dotakne pretvori u zlato. Ni ovdje rezultat nije ništa drugačiji – dok Diddyev distorzirani vokal priča kako "poštuje DJe koji se usude pustiti 20-minutnu verziju" Matthew Edwards aka Radio Slave predlaže svoju verziju koja se proteže do gotovo 30 minuta.

Klasični Edwardsov groove u kombinaciji sa psihodeličnim elementima originala dovoljna je garancija da unatoč maratonskoj duljini kompozicije nema ni govora o dosadi. No da ne bi ostalo samo na tome, oko 22. minute se pojavljuje klavirski solo koji na neočekivan način privodi track kraju. Rezultat je vrlo unikatan remix kojeg će vješti DJi znati dobro iskoristiti, i koji uvjerljivo dominira releaseom. Ostali remixevi, iako ima pokoji zanimljiv, padaju u drugi plan.

01. DJ Hell feat. Diddy – The DJ
02. DJ Hell feat. Diddy – The DJ (Radio Slave Remix)
03. DJ Hell feat. Diddy – The DJ (Deetron Remix)
04. DJ Hell feat. Diddy – The DJ (Paul Woolford Blackout Remix)
05. DJ Hell feat. Diddy – The DJ (Jay Haze Remix)
06. DJ Hell feat. Diddy – The DJ (SIS Remix)

Jan Kinčl / Zero

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.