Skip to main content
  • 21.10.2024.

DJ Mag je predstavio listu 100 najboljih DJ-eva 2024. godine

Nakon tri godine DJ Magov live show predstavljanja najboljeg svjetskog DJ-a po izboru njihovih čitatelja se vratio na AMF festival koji se održava na Johan Cruyff Areni u sklopu Amsterdam Dance Eventa.

Piše: 

Naslovna foto

@benedictpriddy_

Ovogodišnji izbor za najboljeg DJ-a prema čitateljima DJ Maga će ostati zapamćen po rekordnom broju glasača iz 231 zemlje svijeta koji su odlučili da je broj jedan u 2024. godini – Marin Garrix.

Mladoj nizozemskoj zvijezdi ovo je peti put da se penje na tron DJ Magove ljestvice najboljih svjetskih DJ-eva s čime je izjednačio rekord svog sunarodnjaka Armin van buurena. Prilikom preuzimanja nagrade, Martin Garrix je izjavio: “Na listi sam sa svim svojim idolima. Ugledam se na Armina, ugledam se na Tiësta. Biti tu s njima iz godine u godinu je nestvarno.

Prošlogodišnji dobitnik David Guetta je 2024. završio na drugom mjestu, a treće mjesto je pripalo braći Dimitri Vegasu & Like Mikeu. Među top deset su se još redom našli Alok, Timmy Trumpet, Armin van Buuren, Afrojack, Fisher, Vintage Culture i Peggy Gou.

Posljednjih nekoliko godina, na DJ Magovoj top ljestvici je sve više DJ-eva koji dolaze iz raznih podžanrova elektroničke glazbe, tako da svakako vrijedi spomenuti i aktere koji su bili najuspješniji u svojim nišama.

Armin van Buuren koji se našao na šestom mjestu je još jednom najviše plasirani trance DJ na svijetu. Fisher koji se po prvi put našao među deset najboljih je ove godine najviše plasirani house DJ na svijetu. Na 16. mjestu godinu je završila Charlotte de Witte koja je još jednom najviše plasirana techno DJ-ica. Dok je Sara Landry na 75. mjestu najviše plasirana DJ-ica iz podržanrova s naglaskom na hard zvuk.

Značajan uspjeh na ovogodišnjem izboru top 100 DJ-eva prema DJ Magu su imali i Anyma koji je debitirao na 17. mjestu te Indira Paganotto koja je imala najveći skok na ljestvici i to za 48 mjesta, a godinu je završila na 49. mjestu.

Kompletan popis najboljih 100 DJ-eva prema izboru čitatelja DJ Maga možete pronaći ovdje, a klikom ovdje možete otkriti i listu “Next 50” koja donosi popis 50 imena koji su bili na pragu ulaska među najboljih 100.

halloween boog desk
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.