Skip to main content
  • Toni Juranovic
  • 27.12.2011.

Doček Nove godine u Sarajevu

Dom mladih / Centar Skenderija Sarajevo Vam poziva da dočekate još jednu novu godinu uz novogodišnji festival elektronske muzike „IN.VENTURA“.

Piše: 

Naslovna foto

Toni Juranovic


Nastupaju:
TONI JURANOVIC – Control Music  / Hr.
MIKA – Innervate Records / Mostar
MILI SEFIC – Tonality Records / Laus Records / Chicago / Mostar
FOCHO – Dom mladih resident DJ
WEDRAN – Dom mladih / Triptonite

Toni Juranovic-Idem da se brijem! vol.02 by Toni Juranovic

U ulozi domaćina festivala su ponovo Focho resident DJ Doma mladih i Wedran pionir psihodelične elektronske muzike u BiH a specijalni gosti festivali su:

Toni Juranović
Školovani glazbenik i multiinstrumentalist, sa preko 15 godina iskustva na sceni . Inovativan i ovisan o spajanju "nespojivog". Stilski neograničen i nepredvidljiv, te u kombinaciji sa savršenom tehnikom miksanja na floor-u nikog ne ostavlja ravnodušnim. Posjeduje ogromnu glazbenu kolekciju, tako da je nešto "davno zaboravljeno" često u prvom planu njegove "vožnje". Resident je Deep Cluba i Buba Bara gdje je ugostio mnoštvo vodećih svjetskih izvođača, koji su Makarsku i Dalmaciju podigli na zavidan nivo, te je postavili kao jednu od top destinacija party goera. Long-play rounder i istinski promotor dobrog beat-a.

Mika
Rodio se s muzikom, i u muzici. U porodici u kojoj je muzika poput razgovora – prirodna, konstantna i sveprisutna. Mika je danas sinonim za kvalitet, underground, unikatnost i uspijeh. Ovaj talentovani Mostarac elektronski zvuk upoznao je 1996. godine i odmah je ljubav planula, a magija počela. Prvi stidljivi koraci, odlasci na partije, nevjerovatan duhovni preobražaj koji je tada osjetio, postao je njegov životni smisao, karijera i religija.  Jer, kako sam kaže, instrumentalna muzika, čista i iskonska za njega nije samo alat, proizvod, sredstvo manipulacije, nego duhovno iskustvo, most koji vodi u sasvim novi svijet, u potpuno drugu, jedinstvenu dimenziju.

Mili Sefic
Milijevi muzički korijeni počinju u gradu odgovornom za nastanak House muzike, Čikago. Život i rad u Čikagu Miliju pružaju priliku da nauči od najboljih. Sa iskustvom, dubokim poznavanjem muzike i pažljivo odabranim materijalom za setove, Mili godinama stoji kao jedan od Čikaških top Deep/Tech House DJ-eva. U Čikagu broji nastupe sa velikanima kao Sasha/Digweed, Lee Burrige, Danny Howells, Paul Oakenfold, Armin Van Buuren itd. Takodjer i širi svoje nastupe dijelom sjeverne Amerike kao sto su Winter Music Conference u Miami-u, Intense festival u Quebec-u, takodjer i nastup na prvom Američkom Love Parade-u u San Francisku. Zadnjih par godina su takodjer bile vrlo aktivne za Milija. Sa nastupima u velikim gradovima kao Amsterdam, Beč, Beograd, Sarajevo, Skopje, itd., Danas se Mili bavi i produkcijom i izdaje za legendarnog Jay Tripwire-a i Tonality records kao i Laus Music iz Londona.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu na platou KSC Skenderija od 26.12. a cijena ulaznice je 10KM.

kruder web
kruder
Vezani članci
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.