Skip to main content
  • 9.10.2005.

Dopplereffekt – Gesamtkunstwerk (Int. DJ Gigolo Rec)

Ne tako novi ali sigurno jedan od legendarnijih electro albuma, `Gesamtkunstwerk` pomalo misteriozne Detroitske electro skupine Dopplereffekt (Gerald Donald, Kim Karli, Rudolf Ellis Klorzeiger & William Scott) je slijedeća stanica u predstavljanju svjetske electro "Elite". Album "Gesamtkunstwerk izdan je 1999. godine za njemački electro/techno label "International Deejay Gigolo Records" i u samom početku distribucije doživio […]

Piše: 

Ne tako novi ali sigurno jedan od legendarnijih electro albuma, `Gesamtkunstwerk` pomalo misteriozne Detroitske electro skupine Dopplereffekt (Gerald Donald, Kim Karli, Rudolf Ellis Klorzeiger & William Scott) je slijedeća stanica u predstavljanju svjetske electro "Elite". Album "Gesamtkunstwerk izdan je 1999. godine za njemački electro/techno label "International Deejay Gigolo Records" i u samom početku distribucije doživio je planetarno popularan uspjeh. 17.stvari na ovom albumu stapaju se u cjelinu Electro savršenstva i same po sebi su glazbena "delicija" za sve electro "gurmane".

Mješavina klasičnog electra sa provokativnim tekstovima i moćnim detroitskim basslineovima ostavljaju dubok dojam kod slušatelja i definitivno potvrđuju svoju kvalitetu. Gesamtkunstwerk je jedan od najbolje prodavanih albuma i danas ga je gotovo nemoguće nabaviti "legalno". Postao je povijest koju definitivno treba provjeriti. Grupa "Dopplereffekt" je nakon tog albuma doživjela pravi medijski Boom..ali ne u svijetu hiper produkcije i "fancy" glazbe nego u krugovima DJ-a i producenata elektronske glazbe nikako upitne kvalitete i zasluženo uživaju status electro genijalaca.

Uratci grupe Dopplereffekt se još mogu naći i pod imenom "Der Zyklus" i "Dr Finn & Dr.Otto Henke, a članovi grupe su isto tako i aktivni po projektima i grupama kao što su "Drexciya", "Arpanet", "Japanese Telecom"… Stoga, ako Vam se svidi album "Gesamtkunstwerk", definitivno nećete pogriješiti ako provjerite i ostale uratke grupe "Dopplereffekt" i projekata koji su gore navedeni. Ako bi ocijenjivali ovaj album od 1 do 10, slobodno se mogu odvažiti i dati im čistu desetku… provjerite zašto.

Pripremio: n_ter aka Jumbo

sonus 2
promo clubs
Vezani članci
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
paul 2 mobile
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.