Skip to main content
  • 4.09.2024.

Dvije moćne dame – Insolate i Stellarcompanion uveličat će otvaranje sezone Petog Kupea

Brojimo dane do otvaranja jesenske sezone omiljenog zagrebačkog Kupea.

Piše: 

Naslovna foto

Matej Jurcevic

Za svega nekoliko dana, točnije u petak 6. rujna u Zagreb na otvaranje jesenske sezone Petog Kupea stiže Marcel Dettmann. Uz jednog od najutjecajnijih zagovornika suvremenog techna, na eksplozivnoj postavi za otvorenje sezone se nalaze i dvije moćne dame – Insolate i Stellarcompanion.

Omiljena hrvatska DJ-ica i producentica, Insolate u Zagreb stiže nakon dva velika nastupa na zapadu. Krajem kolovoza prvo je otputovala za Sjedinjene Američke Države, gdje je nakon nekoliko godina ponovno nastupila u Pheonixu, a zatim je pri povratku u Europu, odmah nastupila i u Berlinu.

Osim što ovog petka Insolate nastupa u metropoli, u petka izlazi i njen novi remix. Riječ je o obradi trake “Planck” dua Heliosphere koji izlazi na EvilGroove etiketi. Vjerujemo da će biti prilike za čuti upravo taj novi remix i prilikom njenog seta u Zagrebu na otvaranju sezone u Kupeu, ali to nije jedina nova glazba koju ima u svom repertoaru Insolate, već samo djeličak onoga što nas očekuje do kraja godine.

Upravo, u sljedećih nekoliko mjeseci možemo očekivati njen novi album čije trake su već dobile podršku renomiranih kolega sa scene, a više o njemu nam je otkrila u intervjuu početkom ljeta. “Ono što mogu otkriti je da će na albumu biti 9 traka te da su sve autorske. Cijeli album je prožet groovom i perkusijama te me jako podsjeća na moje početke krajem 90-ih kada su mi veliki uzori bili Napolitanski djevi: Gaetano, Carola itd. Prošli album „Order is Chaos“ je bio putovanje kroz moju karijeru dok sam se ovdje više bazirala na moje početke i ono što me trenutno pokreće.

Marcelu Dettmannu na otvaranju sezone u Petom Kupeu se priključuje još jedna moćna dama koja je proljetos već imala prilike dijeliti pult s Insolate u Šibeniku, a o toj svirci Stellarcompanion nam je rekla da je bila “uzbudljiva i izazovna“.

Za multitalentiranu umjetnicu ljeto je bilo radno, dinamično, izazovno i uzbudljivo, a taj tempo se prenosi i na jesen. Stellarcompanion će se tako poslije dužeg vremena vratiti u Zagreb te prvi put nastupiti u Petom Kupeu.

Neopisivo sam sretna, uzbuđena i počašćena što ću dijeliti pult s jednim od meni najznačajnijih DJ-eva, kao i sa sjajnom Insolate” poručila nam je umjetnica s beogradskom adresom koja nam je i otkrila što možemo očekivati od njenog seta “Pripremila sam nova izdanja koja su mi obilježila ljeto, kao i neke od omiljenih starijih traka.

Kako bi približila svoj glazbeni opus partijanerima koji se već nisu upoznali s njenim djelovanjem kroz rezidenciju na Radiju D59B, rezidenciju u klubu Karmakoma, radom Beyond Housea ili pak nekim prošlim gostovanjem u Hrvatskoj, Stellarcompanion o svom kaže “Selekcija ovisi o mjesta na kojem nastupam. Ta putanja bi se kretala od ambijentalne, mekše, razigranije uz downtempo, balearic, slow disco, house, do nesto mračnije, eksperimentalnije i dublje uz dark wave, post-punk, electro, acid, techno…

Dvije moćne dame uz jednog od najutjecajnijih zagovornika suvremenog techna su recept za vruće otvaranje sezone u Petom Kupeu ovog petka 6. rujna. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

pvd desk
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.