Skip to main content
  • 10.01.2010.

Ekonomska kriza odrazila se na Novogodišnje partije

Velika ekonomska kriza odrazila se i na europsku party scenu. Tako nije ni čudo što je 2/3 izvođača nastupalo na australskom kontinentu u ljetnim vrućinama, dok se manji broj ipak zadržao u Europi.

Piše: 

Rezultati dočeka Novih godina nisu baš impresivni. Sensation u Dusseldorfu ove godine bilježi veliki pad. Lani je na ovom eventu bilo 35,000 ljudi a ove godine 25,000.

Nažalost Hrvatski novogodišnji partiji nisu se proslavili. U Zagrebu doznajemo kako je Boogaloo bio poluprazan s oko 1000 gostiju, šta je upola manje nego lanjskih godina a ništa bolje nije prošao ni Sirup koji unatoč manjem kapacitetu nije uspio biti ispunjen do kraja. Tanak džep građana osjetio se i u Dalmaciji, pa je većina izgleda slavila na gradskim trgovima ili na kućnim zabavama.

Očekivane brojke od nekoliko tisuća posjetitelja tako se nisu ostvarile ni u zadarskom Višnjiku gdje je gostovao David Morales a ni u splitskoj Spaladium Areni gdje su gostovali Ministry of Sound s T.B.F-om i Antoine Clamaranom. Zadarska i splitska publika već duže vremena nemaju zimski klub koji redovito odgaja klupsku kulturu pa je po nama to još jedan u nizu problema koji je zadesio ove događaje a i rezultirao njihovom posjećenošću. Inače po produkcijskom i organizacijskom smislu odrađeni su impresivno od DJ stagea, do zvuka, svjetlosti, vizualizacije i plesnog dijela.

Nadamo se da će nakon ove Novogodišnje crne proslave doći bolja vremena za HR clubbing. Stiže i ljeto u kojem očekujemo nova dobra DJ gostovanja od sjevera prema jugu Jadrana.

Londonska arena O2 ipak je ispunila očekivanja.
Tako je Ministry of Sound britancima priredio još jednu ludu i nezaboravnu večer uz ikone poput Eric Prydza, Deadmau5a, Dave Spoona i Calvin Harrisa, a u susjednom klubu Matter do zore je svirao Sven Väth.

Fotografije Novogodišnjih večeri u Splitu i Zadru objavljujemo kroz par dana.

Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.