Skip to main content
  • 30.01.2020.

Eleven – samostalni glazbeni projekt ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića

Kažu ljudi koji odavna znaju, kroz studije floorova, neprospavane noći i idolatriju pulteva i ritma, da je after bolji od partyja.

Piše: 


Iz ove preference kasnijem satu kada su kreativne čakre već otvorene i pokret slobodan nastaje i akronim ABOP.

Četiri slova skrivaju nekoliko domaćih glazbenika koji stvaraju live techno tebi pred uhom i drže zajedničko starateljstvo nad Ambasador nagradom za najbolji elektronički band.

U njihovim redovima za bubnjem redovito sjedi Ivan Levačić koji se odaziva na, od milja mu nadjenuti nadimak, Levi. Svaki after je ujedno i novi početak, ako ničega drugoga onda čekanja novog partija i novog aftera. No, imaš li želju, volju, vještinu i znanje tko ti brani da se sve priče odvijaju paralelno.

Pa stoga uz aktivno djelovanje u ABOP-u i bendovima Chui i Kries, te sjajnim odbubnjalim setovima za Pridjeve, Lollobrigidu, Pips, Chips & Videoclips i Mayales, kao i mjesto u pratećim bandovima Natalie Dizdar i pokojnog kralja funka Dine Dvornika, Levi kreće u svježu priču.

Ovaj novi samostalni glazbeni projekt, koji nastaje kao Ivanova osobna platforma za izražavanje, naziva je Eleven. Jedan i jedan nisu uvijek dva. Ponekad su puno više i već znaš da jedanaestice nose svoju magiju. Elementi ove dvoznamenkaste glazbene priče idu mnogo dublje od površine jednostavnog zbroja.

Iskustvo je kumulativno mjesto stvaranja i kreativnosti, a scena željno iščekuje prvo izdanje protkano karakterom Levijeve dosadašnje glazbene estetike na križištu primarno electronice, IDM-a, electra i techna, ali nije stranac ni drugim žanrovima elektronike.

Što možeš očekivati od ovog novog projekta? Organsku live elektroniku koja se rađa kroz zvuke sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina. Kada možeš očekivati novo izdanje? E to ćeš morati uhvatiti Levija za nekim šankom kada pusti štapove i upitati ga samostalno.

umek desk
fscope umek
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.