Skip to main content
  • Todd Terry
  • 16.11.2010.

Elvis je obilježio rock scenu a Todd Terry house scenu u svijetu

Producenti i DJ-i Warren Fellow i Michel Steinbach zajedničkim snagama napravili su obradu emotivne himne, old school house klasika, "House Is A Feeling" od Todd Terrya.

Piše: 

Naslovna foto

Todd Terry

Rezultat je pjesma "Got A Soul". Ovo je kreativno i ambiciozno glazbeno putovanje koje originalnoj skladbi daje "dušu". Radeći na produkciji legendarnog house umjetnika Todd Terrya duo se poigrao sa svježim i old school house dionicama. Njihova obrada koristi vokale, malo funka, te pokoju težu bass liniju. Obrada ove pjesme ipak je morala dobiti malo moderne intonacije te ima dosta ritmike i elemenata za ples na podiju.

Produkcija "Got A Soul" izlazi za EC Records i može se nabaviti samo digitalnim putem. Potražiti je možete preko Beatporta, a ekskluzivni "preview" poslušajte ovdje.

Pogledajte fotogaleriju kako je izgledao nastup Todd Terrya na otvaranju ljetne sezone primoštenske Aurore 21. lipnja 2008.g.

TODD TERRY
Zovu ga "Todd the God" jer je krajem 80-tih godina bio začetnik house glazbe u New Yorku, pritom konstantno investirao u nju, te je kao takav i definirao. Jedna od najboljih njegovih pjesama je "Can You Party" pod pseudonimom Royal House, koja je u mnogo smjerova definirala ljeto 1988.g. Njen zaštitni znak i dan-danas su sirene i glas "Can You Feel It" koji podiže ruke i atmosferu na podiju. Njegova jednostavno rečeno briljantna produkcija opet ga dovodi među najtraženije umjetnike na planeti. Obradio je pjesmu "Missing" od grupe Everything But The Girl što je u kratkom vremenu postao veliki svjetski hit.

Terryeva karijera kao producenta, remixera i dj-a nastavlja se vrlo uspješno do dana današnjega čime se potvrđuje njegov veliki utjecaj na house glazbu u New Yorku ali i Europi. Kao što je jednom jedan novinar napisao, Elvis je obilježio rock scenu a Todd Terry house scenu u svijetu.

 

Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.