Skip to main content
  • 2.07.2024.

Francuski predsjednik Macron ima strateški plan pokrenuti “Music Week” po uzoru na ADE

Prvi čovjek Francuske je itekako upoznat s elektroničkom glazbom, a posebno je ponosan na ostavštinu koju su u njoj napravili francuski DJ-evi i producenti.

Piše: 

Naslovna foto

AFP / Bertrand Guay

Prilikom svjetskog dana glazbe i posjeta Fête de la Musique festivala, francuski predsjednik Emmanuel Macron je medijima otkrio kako želi pokrenuti “Music Week” u Francuskoj po uzoru na Amsterdam Dance Event i Miami Music Week.

Francuski predsjednik smatra da bi pokretanje takvog događaja trebalo biti u strateškom planu za sljedeću godinu, jer elektronička glazbena industrija ima moć okupljanja na stotine tisuća ljudi te se lako može umrežit s drugim događajima poput Fashion Weeka.

foto: AFP / Bertrand Guay

“Događaji poput Amsterdam Dance Eventa ili Miami Music Weeka okupljaju fanove, umjetnike i profesionalce iz cijelog svijeta. Tu su naravno paneli, diskusije, showovi i festivali. Ti događaji su važni kulturni hubovi” objašnjava francuski predsjednik Macron koji otkriva kako bi volio da se upravo takav događaj održi u Parizu već dogodine.

“Moramo napraviti takav događaj poput već spomenutih u Amsterdamu i Miamiju. Mi možemo omugučiti svima njima da dođu primjerice prvo na Fashion Week, a zatim produžimo druženje kroz glazbu” zaključuje Emmanuel Macron koji se još u izjavi za medije zahvalio glazbenicima poput Jean-Michel Jarrea za sve što su postigli i napravili.

foto: linternaute.com

Paris Electronic Week

U Francuskoj , točnije u samom Parizu se već godinama održava događaj sličnog tipa. Naravno riječ je o Paris Electronic Weeku koji je povezan sa samom pariškom techno paradom i u tom vikendu okupi stotine tisuća ljudi.

Još 2018. godine na inicijativu nagrade Ambasador, hrvatska elektronička scena po prvi put u povijesti se udružila i predstavila na Paris Electronic Weeku u delegaciji od 17 “elektroničkih izaslanika”. Više o tom monumentalnom događaju pročitajte u našem izvještaju.

foto: Hrvatska delegacija u Parizu 2018.

sonus 2
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.