Skip to main content
  • freemasons
  • 16.11.2010.

Freemasons u Aquariusu 20.11.

Zvijezde opet dolaze – FREEMASONS u subotu 20.11. u zagrebačkom klubu Aquarius. Očekuje se atmosfera koju samo oni mogu napraviti, jer svojim nastupom publiku dovode do ekstaze! Freemasons su još uvijek najtraženiji remixerski dvojac na svijetu, koji je surađivao s izvođačima poput: Beyonce, Jamiroquai, Kylie Minogue, Phats & Small, Steve Mac vs. Mosquito, Faith Evans.

Piše: 

Naslovna foto

Freemasons

James Wiltshire i Russel Small čine magičnu producent-dj kombinaciju koja već godinama oduševljava publiku diljem svijeta. Na žalost, zbog bolesti uha(tinitus)James Wiltshire više ne ide na nastupe, već ostaje u studiju kao produkcijska snaga Freemasonsa, dok posao dj-iranja na “gažama“ odrađuje Russel Small.

Russell i njegov prijašnji bend “Phats & Small” su već imali tri Top Ten hita, Brit Award nagradu i multimilijunsku prodaju hita “Turn Around”, dok je James Wiltshire radio sa pop zvijezdama kao što su Donna Summer, Texas i Kylie Minoque. Apsolutno najveći plesni hit poharao je top ljestvice! Na Miami Winter Music Festival-u, glasovanjem je prema Radio1, The Box i MTV-u “Love On My Mind” proglašen globalnim plesnim hitom ljeta 2005. Dolazi do suradnji s izvođačima poput: Jamiroquai − (Don't) Give Hate a Chance, Phats & Small − It's A Beautiful Day, Steve Mac vs. Mosquito − Lovin' You More, Black Fras − Moving Into Light, Studio B − I See Girls, te s R&B divom i dobitnicom Grammy-a Faith Evans. Sa singlom “Watchin” započela je i nova era njihovog djelovanja povezana uz novotvorenu etiketu “Free Maison”. Ovog puta sample vokala je diva Deborah Cox. 2006-ta godina prolazi u pripremama za prvi samostalni album, te remixevima koji su svi odreda bili klupski No.1 hitovi. Posebno ističemo remix za prvi singl s Beyonceenog albuma pod nazivom “Deja Vu” s kojim su nominirani za najprestižniju svjetski glazbenu nagradu Grammy.

2007. Nakon toga napokon se pojavio i njihov prvijenac album “SHAKEDOWN”, kojeg je najavio singl “Rain Down Love” u izvedbi još jedne dive soul i funky glazbe Siedeh Garretl! Remix Beyonce i Shakirine „Beautiful liar“ zamijenio je originalnu verziju i ostao na broju 1 još tjednima! Nakon toga slijedi remix Kelly Rowland „Work“, još uvijek velikog prošloljetnog hita. Šlag na kraju je definitivno njihova koprodukcijska angažiranost na albumu „X“, pop ikone Kylie Minogue, sa izvanrednom kombinacijom elekronike i popa u pjesmi „The One“… Prošle godine izdali su i dvostruki CD “Shakedown 2“ koji uvelike i nadmašuje prethodno izdanje, se remixevima Eurythimcsa, Beyonce, Deadmou5a, New Oredera, te s velikim hitom „Heartbreak“ ft. Sophie Ellis-Bextor, koji je doslovno poharao svjetske i domaće top liste!

Upravo je izašao i novi singl “Beliver“feat. Wynter Gordon(više o tome ispod), kao najava novog albuma koji izlazi 2011g. Singl je već ušao na sve radio chartove, i izazvao izvrsne reakcije, te će po mnogima biti next „BIG HIT“!

Club AQUARIUS
20.11.2010.,SUBOTA(od 22h)

FREEMASONS
(Loaded Records, UK)
warm up:  Dj Lady Suub@ru
extras: dance support by Showgirls

cijena karte: 75kn u predprodaji, te 90kn na ulazu
predprodajna mjesta: Aquarius Cd Shop(Gundulićeva), Transport Footwear dućani(Importanne, City Centar One, Gajeva 10), te blagajana kluba

Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.