Skip to main content
  • Gabriel & Dresden
  • 27.02.2012.

Gabriel & Dresden – prvi zajednički single nakon 6 godina

Više puta nagrađivani trance dvojac Gabriel & Dresden vraćaju se na scenu novim singlom "No Reservations" koji je napravljen u suradnji sa Secret Pandy Society. Ne samo da je ovo prvi zajednički single Gabriela i Dresdena nakon 6 godina, već i prvijenac na ponovno pokrenutoj zajedničkoj etiketi Organized Nature.

Piše: 

Naslovna foto

Gabriel & Dresden


Dvojac se 2001.g. pojavio na sceni te ubrzo proslavio nakon niza odličnih singlova i remixa. Remixe su radili za Tiësta, Paul Oakenfolda, Annie Lennox, Jewel i New Order. Rušili su barijere, osvajali nagrade, sa singlovima bili prisutni na top listama svjetskih chartova, izdavali mnoge kompilacije i prodavali ih u ogromnim količinama a onda se svijet srušio 2008.g. Dvojac se tada javno i posvađao te razišao. Stanka duga 3 godine nije rezultirala ničim pozitivnim.

Pročitajte kako je došlo do pomirbe.

Mnogo toga se promjenilo od izdanja njihove zadnje produkcije "Dangerous Power" 2006.g. Elektronska glazbena scena je razvila još mnogo novih zvukova i podžanrova. Mnogi koji su bili inspirirani glazbom ovog dvojca našli su formulu za produciranje trancea.

"No Reservations" donosi evoluciju u njihovom zvuku jer su dodali mnogo euforičnih momenata a na singlu im se pridružio bass dvojac Secret Panda Society koji odlično koriste dubstep bass linije.
{youtube}Pmc_nX7coAs{/youtube}

"Proputovali smo cijeli svijet, pričali sa mnogo DJa i to je rezultiralo inspiracijom. Efekt ove produkcije će najbolje pokazati publika. Uzbuđenje je došlo kada smo čuli ideje i produkcije iz dubstepa, stoga ovaj single je veliki eksperiment. Uvijek smo donosili nešto jedinstveno i posebno pa tako i ovaj put", govore Gabriel & Dresden.

Upravo je u tijeku i američka turneja koja završava krajem ožujka a dobili su i rezidenciju u klubu Marquee u Las Vegasu.

kruder web
kruder
Vezani članci
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.