Skip to main content
  • 23.10.2024.

Gdje plesati uz elektronički ritam ove jeseni i zime u Osijeku?

Nakon Dubrovnika i Rijeke, donosimo kratki pregled ključnih plesnih lokacija u Osijeku, gdje ove jeseni i zime možemo očekivati elektronički ritam.

Piše: 

Naslovna foto

Domagoj Oklopčić

Epic

Epic je Ambasadorom nagrađen klub koji je bio poznat kao centar klupske underground scene u Osijeku dugi niz godina. Klub je jedno vrijeme bio zatvoren, a ponovo je otvorio svoja vrata 2022. otkad periodično ugošćuje klupske večeri i programe. Sljedeći party koji će se održati u Epicu je početkom studenog, povodom premijere novog programa Warm iza kojeg stoji etiketa Rave Your Soul.

foto: Domagoj Oklopčić

Exit

Exit je mjesto koje za sebe kaže da se trudi održati underground scenu u Osijeku na životu, kao i približiti alternativnu scenu mladim ljudima. Širok spektar elektroničke glazbe, rapa, trapa, hip-hopa, r’n’b-a i samo su djeličak onog što se može čuti u Exitu. Dva plesna podija ovog osječkog kluba su često “domaći tereni” lokalnih kolektiva koji tu organiziraju svoje partyje.

Oxygene

Nakon što je Oxygene nekoliko godina bio zatvoren, svoja vrata ponovno je otvorio prošle godine. Oxygene je mjesto za live svirke i partyje, a upravo na njegovom plesnom podiju neki od osječkih kolektiva pripremaju svoje večeri. Nekoliko svirki i nastupa je već najavljeno za nastavak sezone u Oxygeneu, kao i jedan party u organizaciji State of Minda za sredinu studenog s Christianom Gainerom.

foto: @onetake.hr

Barcelona Pub

Barcelona Pub je jedno od alternativnih mjesta u Osijeku s programom koji seže od rocka preko hip-hopa pa sve do elektronike. Posebno vrijedi istaknuti njihove česte vinyl večeri.

Uz navedene lokacije, ne smijemo zaboraviti na aktivne kolektive i programe koji djeluju na području Osijeka poput Koturaljki, RE:Codea, Reza, State of Minda, Stereo Laba, Temptationa i Warm Groovea (nedavno pokrenute večeri od strane Rave Your Soul etikete).

Ako znate za neki party ili pak mjesto u Osijeku na kojem se može čuti elektronički ritam, javite nam na [email protected] kako bi mogli ažurirati vodič.

halloween boog desk
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.