Skip to main content
  • 30.09.2024.

Gdje plesati uz elektronički ritam ove jeseni i zime u Rijeci?

Krenula nam je nova klupska sezona, a mi donosimo kratki pregled ključnih plesnih lokacija u Rijeci gdje ove jeseni i zime možemo očekivati elektronički ritam.

Piše: 

Crkva

Nedavno je ovo “sveto mjesto” riječke scene obilježilo svojih 10 godina i na taj način otvorilo svoju novu 11. klupsku sezonu.

Tijekom sljedećih jesenskih i zimskih mjeseci od Crkve se može očekivat ustaljeni ritam partyja, a već je otkriven dio programa do kraja godine, kao i neka od gostovanja koja su redom na rasporedu: Insolate u subotu 5. listopada, 29. rođendan Energetice uz Mythona u subotu 19. listopada, Alex Stein u subotu 26. listopada te Coyu u subotu 30. studenog.

Manual Club

Manual je sredinom rujna krenuo sa svojom novom sezonom, već su odradili nekoliko klupskih večeri i gostovanja, a prvi sljedeći najavljeni program je Shift uz Manual rezidente Lorensa, Kontru, Miu Duni i goste, a on će se održati u petak 11. listopada.

Svakako vrijedi napomenuti da Manual funkcionira preko članstva kako bi svoj društveni prostor učinio što sigurnijim okruženjem. Članovi ostvaruju besplatan ulazak na sve događaje, dok ostali posjetitelji plaćaju punu cijenu ulaznice. Više o članstvu Manuala možete otkriti ovdje.

Nemo Klub

Riječka podmornica je ususret novoj klupskoj sezoni dobila novo ruho i “prvog oficira plovidbe” za idućih nekoliko mjeseci, a to je Velvet festival. Za otvaranje sezone “pune boja i noviteta” iz kluba su najavili kako su osvježili klub iznutra i izvana, promjene u dizajnu prostora, rasvjeti, baru i razglasu.

Nova sezona Nemo Kluba kreće ovog vikenda uz svirku Nevene Jeremić u petak te Vitamin Disca u subotu. Najavljeno je i gostovanje DJ T.-a za subotu 12. listopada te Alessandra Pannonea za petak 18. listopada.

foto: Photossmok

Pogon Kulture

Renomirana koncertna dvorana u Rijeci će i ove jeseni i zime biti poprište brojnih urbanih događaja, među kojima vjerujemo i plesni podij elektroničkih partyja. Tek djeličak programa Pogona Kulture je otkriven, a među njima je i Press Play pres. HALLOWEEN uz četvero poznatih lokalnih selektora: Soulfreqa, Marka Asha, Bremanju i Recepa u subotu 26. listopada.

Rakhia Bar

Uz klubove, elektronički ritam se u Rijeci može čuti i u nekim pubovima te barovima. Jedan od njih je Rakhia Bar u kojem se sredinom radnog tjedna održava seksi srijeda uz house, disco i electro-funk ritam.

Osim ustaljene seksi srijeda večeri, Rakhia Bar ima poprilično ustaljene urbane programe poput – Houseologyja, Old Shool Hip-Hopa, Trap Mashupa

The Beertija

The Beertija je bar u kojem je nekolicina mladih riječkih kolekiva napravila svoje prve korake. Trenutno nemaju događaje za jesen i zimu, ali svakako vrijedi držati oko na njihove društvene mreže za neke od budućih eventova.

Naravno uz navedene lokacije, svakako vrijedi zapratiti te provjeriti programe kolektiva i organizatora koji djeluju na području Rijeke poput Deep’n’Deliciousa, Energetice, Greenlight Collectivea, Liminala, Press Playja, Shabby Kicks Connectiona i drugih.

Ako ste čuli za neki elektronički party koji nije na ovim lokacijama u Rijeci, pošaljite nam više informacija o njemu na [email protected] kako bi ga mogli dodati na naš kalendar događanja.

pvd desk
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.