Skip to main content
  • 2.05.2009.

Grad Split poklanja Stereo MC’s za Svetog Duju

Duo Stereo MC’s nastupa 7. svibnja na splitskoj Rivi kao dar grada Splita sugrađanima povodom Svetog Duje. Organizator koncerta Multikultura, koja u Split ovo ljeto dovodi Arctic Monkeyse, a u Zagreb u sklopu INmusic festivala čitavu nisku slavnih izvođača poput Mobyja, Franza Ferdinanda, Kraftwerk i mnogih drugih.

Piše: 

Koncert Sreteo MC's, javlja Slobodna Dalmacija, nastavak je niza sjajnih koncerata povodom Svetog Duje poput Cesarije Evore, Gotan Projecta i Sergentea Garcije.

Piše: www.t-portal.hr

Jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih britanskih hip-hop grupa osnovali su 1985. u Londonu karizmatični frontmen Rob Birch i DJ-producent Nick Hallam. Duo je zajedno s DJ-em Cesareom, koji je tada bio član grupe, objavio 1988. nastupni singl Move It, a godinu kasnije i debi album 33–45–78. Album je 1990. slijedio singl Elevate Your Mind koji je postao prvi hip-hop singl na britanskoj rang listi, a godinu kasnije i američki hit.

Album Supernatural iz iste godine odveo ih je na američku turneju zajedno s Happy Mondays, a singl i kasniji istoimeni album Connected iz 1992. pretvorio ih je u zvijezde. Sljedeći album Deep, Down & Dirty iz 2001, kao i prethodnik, donio je uspjele kombinacije funk groovea, soul-jazza i gospela. Paradise izlazi 2005, a tri godine kasnije više nego solidni dvostruki album Double Bubble.

{snippet 1}

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.