Skip to main content
  • 4.06.2009.

Happynovisad Stage na Exit Festivalu

Čim prođete ludnicu Dance arene, izborite se i provucite kroz milijun ruku podignutih u zrak pa kroz mali prolaz i tu je Happynovisad stage. Uvijek prava alternativa za one koji vole probati nešto novo u elektronskom zvuku i daju šansu pomlatku koji obećava.

Piše: 

Happynovisad stage je za vas pripremio upravo takvu vrstu imena, pozvali smo one koje osvajaju kontinent u ovom trenutku. Pogledajte naš line-up:

U četvrtak, 9. srpnja – Circo Loco vam predstavlja ARPIAR!
Ponedjeljkom ujutro, od lipnja do listopada, klupska ekipa željna zadovoljstva, uvučena je u DC10 karnevalskom atmosferom koju pravi Circo Loco, cjelodnevnim afterima koji su započeli Talijani Antonio i  Andrea Pelino još daleke 1999. Circo Loco dolazi na Happynovisad stage i dovodi Ibizu na Exit. Tu nam se predstavljaju tri sve popularnija DJ-a iz Rumunjske, Dj Rhadoo, Pedro i Raresh.

U petak, 10. srpnja, Sin City vam predstavlja: N-Type & Hatcha  
Kuća Sin City dijete je dva lidera elektronske scene, a to su Hatcha i N-Type, široko poznati kao najbolji dubstep DJ-evi na sceni. Njih dvojica predstavljaju originalni dub zvuk južnog Londona, koji prenose širom svijeta kroz svoje nastupe, a donose svoj arsenal smrtonosnih baseline zvukova sa sobom i na našu tvrđavu.

{seyretpic id=64 align=center}
N-Type je dubstep DJ, producent i osnivač glazbene kuće koji vlada dubokim jugom Ujedinjenog Kraljevstva. On vlada underground scenom već godinama, a trenutno vodi popularnu emisiju na www.Rinse.fm stanici, svake nedjelje od 23 do 1, puštajući najsvježije, još vruće, dubstep stvari i izvođače.  Londonske piratske i internet stanice njegovi su prostori, i prije nego što je došao u gore spomenuti radio, on je već stekao reputaciju glavnog dubstep producenta i DJ-a na Delight FM stanici, a redovno se pojavljivao kao gost i na mnogim drugim stanicama. U njegovim nastupima, on se uvijek koncentrira na dobre vibracije, a ima namjeru odati  počast novim glazbenim talentima koji je zaslužuju, i sigurno je da vam donosi trenutno najsvježiju, još nečuvenu selekciju dub glazbe koju prave najbolji producenti.

U subotu, 11. srpnja, Get Familiar predstavlja ove DJ-e: Sinden i Fake Blood!
Sinden je jedinstveni producent i DJ koji je oživio klupsku scenu svojim brendom koji je satkao od remiksa koji gledaju u budućnost, pametnim mješavinama i setovima koji pobijaju razlike između žanrova. Njegova biografija obuhvaća rezidenciju u najboljem londonskom klubu Fabric, remikse koje je radio za izvođače kao što su Lady Sovereign, Lethal Bizzle, Plan B, Basement Jaxx, Chromeo, Bugz In The Attic i mnogi drugi. Sinden je ponosan na svoju raznovrsnost i na sposobnost da razmrda svaki party, donoseći svoj širok glazbeni ukus u klubove i izražavajući ga najčešće kroz house i electro, Baltimore Club, Baile Funk, Hip Hop, R n B/Soul, Dancehall, House/Electro, Mash Ups, Global Rhythms, Miami Bass, Grime, itd….

{seyretpic id=66 align=center}
Fake Blood je alias koji koristi DJ Touché, također poznat kao polovica sastava The Black Ghosts, jednog od trenutno najpoznatijih autora electro glazbe za ples, s tankim muškim glasovima. Njegovi originalni radovi uključuju dva velika klupska hita, "Mars" i “Blood Splashing (Fake Blood Theme)”. On je, osim ovoga, radio remikse za izvođače kao što su Dan La Sac, Armand van Helden, SINDEN/The Count, UNKLE i drugi.

Institubes predstavlja: Surkin, Orgasmic & Das Glow u nedjelju, 12. srpnja!

Ova etiketa bazirana u Parizu je dom za mnoge od najpoznatijih stvaratelja elektronske glazbe nove generacije i postala je simbol NU Rave kulture. Surkin, Orgasmic i Das Glow su njeni predstavnici ove noći.

Dvadesetdvogodišnji Surkin dolazi iz južne Francuske i donosi glazbu inspiriranu detroitskim ghettotech zvukom, produbljenu historijom zvukova klupske glazbe, s fokusom na Miami Bass, Chicago ghetto i house. On je svjež i tražen, ponude za remikse dolaze neprestano, i to od producenata kao što su Boys Noize, DJ Mehdi, Goose, Justine Electra, Kate Wax, Klaxons, Paul Johnson, Para One, Spencer Parker…
 
Das Glow — alias za ime Damien Granier — rođen je u Moskvi, ali živi i radi u Parizu. Njegov primarni glazbeni utjecaj, vjerovali ili ne, potiče iz radionice u kojoj je kao dječak bio šegrt: motorička konstantnost zvukova iz radionice, neočekivano sjedinjavanje različitih zvukova, čudna sinkroniziranost koja dolazi ispod alata, sve je to utjecalo na njegov senzibilitet za kombiniranjem glazbe koji će kasnije upotrijebiti. U svoj osnovni techno zvuk on kombinira utjecaje producenata kao što su French Touch (Daft Punk, Mr. Oizo, Air, Motorbass, Etienne de Crécy & Cassius), Matthew Herbert, Matmos, Björk, Institubes, Robag Whrume, Pantytec, kao i njemačkog carstva minimala: Kompakt, Musik Krause, Freude Am Tanzen, Milnor Modern, Trapez/Traum… Zvuči obećavajuće!

Dakle, u četiri noći, alternativni projekti pozornice Happynovisad predstavljaju uistinu vrijednu opciju. Četiri različite glazbene organizacije predstavljaju se kroz neka od imena na koja su najponosnije. Dajte šansu različitosti.

{snippet 1}

pvd desk
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.