Skip to main content
  • Henrik Schwartz
  • 10.01.2011.

Henrik Schwarz surađuje s klasičnim ansamblom i najavljuje 2 nova albuma

Sigurno je samo da Henrik Schwarz, podrijetlom iz Ravensburga kod jezera Bodensee na jugu Njemačke, uspijeva jednostavnom lakoćom spojiti svoje temeljne strasti, a to su primarno crnački jazz & soul sa technom & house-om.

Piše: 

 

Jedan je od njemačkih deep house pionira čiji svaki nastup zahukta atmosferu do maksimuma, od Tokia preko Londona pa sve do Montreala. Nasuprot njegovih kolega koji ne mogu poslušati blues stvar a da im ne izbije osip na licu, on upravo tim pravcima ostaje vjeran te iz njih crpi energiju i domišljatost. Henrik Schwarz je uživo doživljaj koji se ne propušta jer uspijeva na plesnom podiju ujediniti pripadnike raznih scena. Njegovi filteri, loopovi i efekti dolaze pojačano do izražaja tijekom nastupa i znatno obilježavaju zvučnu kulisu koja je rijetkima koji su ga imali prilike slušati, naprosto jedinstvena. Malo koji “live” nastup se može mjeriti s njegovim. On postavlja nove standarde, čak i više od toga.

Etiketa Innvervisions objavila je detalje novog rada njihovog deep house genija Schwarza – album na kojem je radio nekoliko godina zajedno sa klasičnim ansamblom.

“Neke moje pjesme smo s kompozitorom zapisali na papir te ih ponovno snimamo s glazbenicima koji sviraju klasičnu muziku. Mnogo je ljudi tu uključeno, pa je to i razlog zašto ovako dugo traje. Naprosto je nemoguće bilo sve to kontrolirati, ali radi se o jako interesantnoj stvari”, kazao je Henrik za australski portal In The Mix.

Kao i prethodnih godina Schwarz nastavlja na svojim album izdanjima surađivati s raznovrsnim glazbenicima. Lani je tako radio s norveškim pijanistom Bugge Wesseltoft-om, zatim back 2 back live i DJ setove s Jesse Rose-om pod pseudonimom Black Rose, a najpoznatiji su mu live setovi koje potpisuje kao “A Critical Mass” gdje su mu partneri Dixon i Âme. S njima upravo radi novi studio u Berlinu te obećava mnogo zajedničkih izdanja. To nije sve jer Henrik Schwarz je najavio i svoj solo studijski album za jesen 2011.g.

“Kada sam počeo raditi s klasičnim glazbenicima dobio sam osjećaj da bi se iz toga moglo naći dodatne inspiracije. Zbog toga sam pauzirao svoj solo projekt, a sada sam se ponovno vratio radu s mnogo ideja”, za kraj kaže Henrik.

kruder web
dh limited
Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
kruder
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.