Skip to main content
  • 30.04.2007.

Hernán Cattaneo otvara ljetnu sezonu u Haciendi 22. lipnja

Hernán Cattaneo nesumnjivo je veliki svjetski glazbenik, DJ, producent, remixer, dobitnik uglednih i prestižnih svjetskih nagrada za svoj rad. U sklopu velike promotivne turneje koja je organizirana povodom izlaska mix albuma „Renaissance – Sequential Vol. 2“ svoj premijerni nastup u Hrvatskoj imat će u clubu Hacienda (Vodice) na otvaranju nove ljetne sezone, u petak, 22. lipnja, 2007.g.

Piše: 

Kako doznajemo 29. lipnja se sprema drugo strano gostovanje vezano uz otvorenje  nove sezone a o kome se radi znat ćemo kroz 10-tak dana. S preko 120 datuma godišnje, Hernan Cattaneo je nedvojbeno jedan od zaposlenijih DJa na svijetu, da ne kažemo jedan od najboljih. Kompilacijska serija Sequential koja broji svoje drugo izdanje je nevjerojatan mix koji pokazuje zašto Hernan spada u sam vrh svjetske glazbene scene i zašto ga publika diljem planete obožava.

Renaissance Sequential Vol. 2Rođen u Buenos Airesu (Argentina), Hernán je rastao slušajući bendove poput Simply Red, Level 42, Depeche Mode i New Order. Na njegovu glazbenu karijeru veliki utjecaj imali su Frankie Knuckles i Paul Oakenfold. Sredinom devedestih godina prošloga stoljeća Hernán je postao glavna kulturna snaga glazbenog pokreta u svojoj zemlji i južnoj Americi. Tu titulu nosi i dan danas. Kao rezident u klubu Clubland-u (Buenos Aires), njegov talent je brzo prepoznat od mnogih u svijetu. Stoga u kratkom vremenu postaje ključna figura svjetske glazbene scene pa se njegovo ime vrlo brzo pojavljuje bok uz bok najpoznatijim svjetskim umjetnicima ove glazbe kao što su Paul Oakenfold, Sasha, John Digweed i Danny Tenaglia.

Hernánovi setovi pružaju se od deep housea, preko tribala i progressivea. Takva raznolikost u setovima privukla je pozornost i britanskog supercluba Cream koji je odabrao Cattanea za rezidenta. To mu je donijelo niz nastupa na velikim svjetskim smotrama pa bilježi nastupe pred audiotorijem od 70,000 ljudi. Svoj ulazak u kuću slavnih obilježio je mix izdanjima „Sequential i The Master Series“ za renomiranu svjetsku izdavačku kuću „Renaissance“ . Renaissance je stvoren kao ključ za lansiranje uspješnih karijera Sashe, John Digweeda, Satoshi Tomiiea, Sandy Rivere, Deep Disha, Danny Howellsa, Hernan Cattanea i mnogih drugih. Iza Hernana stoji zanimljiva karijera producenta i remixera a posljednje vrijeme u studiju surađuje s producentom i partnerom – John Tonksom.

Nagrade i najbolji trenutci u karijeri:

1997. DJ of the Year Argentina & južna Amerika
1998. Dobio rezidenciju u klubu Cream Liverpool & Ibiza
2001. Svirao na festivalu pred 70,000 ljudi (London)
2001. Ušao na DJ Mag-ovu ljestvicu najboljih svjetskih DJ-a (50. mjesto)
2001. Club Pacha na Ibizi dodijelio mu nagradu za najboljeg nadolazećeg DJa u svijetu.
2002. DJ Mag ranking # 25
2004. Mix kompilacija – Renaissance The Master Series Vol. 1
2004. DJ Mag ranking # 6
2005. Mix kompilacija – Renaissance The Master Series Vol. 2
2006. Mix kompilacija – Renaissance Sequential Mix Vol. 1
2006. Ocjena 5/5, i nagrada za vodećeg svjetskog DJa od magazina DJ Mag
2006. Nagrada za najbolju kompilaciju Renaissance Sequential Vol. 1 by IDJ Mag
2006. DJ Mag ranking # 12
2006. Produkcija „Sirrocco“ ulazi u top 5 downloada na www.djdownload.com
2007. Mix kompilacija – Renaissance Sequential Mix Vol. 2
2007. Premijerni nastup u Hrvatskoj

www.hernancattaneo.com
www.myspace.com/hernancattaneo

pvd desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.