Skip to main content
  • 20.06.2023.

Ilija Rudman ima novi album -Pulsar Diaries-

Renomirani hrvatski DJ i producent, svoju bogatu diskografiju koja se proteže do 2003. je proširio s novim albumom

Piše: 

Teškaš underground disco i house zvuka, Ilija Rudman skladao je šest traka kojih je ukomponirao u album zvan “Pulsar Diaries”. Novo izdanje hrvatskog producenta objavljeno je na etiketi International Feel Recordings, cijenjenog Gerda Jansona.

Osim digitalnog izdanja “Pulsar Diaries”, album će se naći i na gramofonskim pločama. Ilija Rudman, A stranu otvara trakom po kojoj je sami album dobio ime. Traka “Delphic Expanse” donosi futuristički zvuk, sa uzburkanim ritmovima popraćenim synth zvukovima truba. A stranu ploče zatvara traka “Blackburn Tales” sa svojim napetim elektro ritmom.

Drugu B stranu, Rudman ubacuje u brzinu više s četvrtom trakom prigodno nazvanom “Fourth Amendment” koja donosi hladnu atmosferu. Prilaskom kraju albuma, tempo se usporava na 90 BPM-ova s trakom “Farewell Theme” te potiče na razmatranje ljudskih motivacija, poput potrage za srećom ili vječnom borbom sa sobom. Svako putovanje započinje oproštajem, a Ilija Rudman se od albuma oprašta s trakom “Ursa Major” koju prezentira kao novo glazbeno odredište.

S novim albumom, Ilija Rudman je težio postizanju nekoliko efekata – dijelom albuma stvara soundtrack za putovanje svemirom, dijelom za meditaciju, a dijelom slušatelje tjera na ples.

Album “Pulsar Diaries” dostupan je na svim streaming platformama za preslušavanje.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.