Skip to main content
  • 8.07.2024.

Incident na Saga festivalu: Hardwell s pozornice prozvao organizatore zbog neplaćanja i loše opreme

Popularnom nizozemskom DJ-u nije najbolje sjelo što je zbog tehničkih poteškoća morao prekinuti svoj set.

Piše: 

Proteklog vikenda u Bukureštu se održao Saga festival, koji će umjesto po glazbi, ostati upamćen po otkazivanjima izvođača i incidentu na velikoj pozornici.

Iako je naizgled prvog dana festivala sve izgedalo normalno, sve je kulminiralo pred kraj večeri kad je Hardwell stao za pozornicu. Od samog početka seta nizozemski DJ je imao problema s učitavanjem traka, cue i play dugmima te nije bio u mogućnosti miksati, što je kod njega prvo izazvalo frustracije te su ga fanovi uhvatili kako baca slušalice od pult nekoliko puta.

@randomcreativity2 Damn, at least he explained us what happened. #sagafestival #hardwell #musicfestival ♬ original sound – Random Creativity

Frustracija zbog tehničkih problema je u jednom trenutku kulminirala te je Hardwell napustio pozornicu te se na mikrofonu obratio publici. Iako su ga tehničari i tim Saga festivala pokušali spriječiti u obraćanju, Hardwell je poručio “Da vam budem iskren. Ovaj festival me nije platio da dođem večeras tu, a opremaSve je sranje. Ništa ne radi.”

Vidno frustrirani DJ je nastavio pričati kako je došao nastupiti zbog svih ljudi koji su tu došli zbog njega, ali da sa setom ne može nastaviti zbog problema s miksetom koje tehničari nisu riješili te se ispričao publici i još jednom izvrijeđao organizatore.

S druge strane, Saga festival je odgovorio sa sarkastičnim priopćenjem te su poručili da im je dopustio – riješili bi problem te da nitko drugi nije imao probleme osim njega.

No, na društvenim mrežama su kasnije osvanule snimke da je bilo tehničkih problema i kod nastupa pjevačice Loreen, a zatim je i američka reperica Nicki Minaj otkazala svoj dolazak u Bukurešt.

Brojni posjetitelji festivala su iskazali svoje nezadovoljstvo prema organizatorima te stali u obranu izvođača koji su naišli na tehničke probleme.

@randomcreativity2 This was caused by her own people, no the festival. #musicfestival #sagafestival #loreen ♬ original sound – Random Creativity
pvd desk
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.