Skip to main content
  • underworld
  • 16.08.2010.

Izlazi prvi single s novog albuma Underworlda

‘Always Loved A Film’ je prvi single s novog albuma grupe Underworld – Barking.

Piše: 

Naslovna foto

Underworld

Svjetsku premijeru mogli ste slušati kod Pete Tonga a onda kod Zane Lowe u emisiji “Hottest Record in the World Right Now”.

‘Always Loved A Film’ je suradnja između Underworlda, Mark Knighta iz Toolrooma, D.Ramireza što rezultira 7-minutnom euforijom.

Remixe za progressive euforiju već odavno dobro radi Michael Woods koji je i ovom prilikom dao svoju intonaciju u deep i dubby stilu. Obrade su još radili Breakage u minimal verziji, te DJ Madskillz u dutch house stilu.

Nakon 3 godine stanke Underworld se tako vraća s novim radovima u rujnu ove godine. "Barking" je 6. studijski album u koprodukciji dvojca Karl Hydea i Rick Smitha. Album su napravili surađujući s eminentim imenima elektronske scene.

Tako npr. Mark Knight i D.Ramirez sudjeluju i u singlu "Between Stars"; High Contrast u produkcijama Scribble, Moon In Water; Dubfire u uratcima Bird 1, Grace. Bristolski dubstep producenti Appleblim i Al Tourettes pridodali su svoj učinak u pjesmi "Hamburg Hotel" a dugogodišnji bivši član grupe Underworld – DJ Darren Price dao je svoj doprinos u produkciji Between Stars. Ove suradnje sve djeluju super pa se postavlja pitanje kako će album u konačnici zvučati.

Grupa Underworld svira na mnogim europskim festivalima ovoga ljeta a album launch party odvija se u klubu Forum (London). Datum još nije poznat. 30. kolovoza izlazi single ‘Always Loved A Film’.

pvd desk
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.