Skip to main content
  • 6.09.2024.

Jedan od najneobičnijih domaćih bendova – Šumski objavili datume europske i regionalne turneje

Osnovan u Zagrebu početkom 1991. godine, Šumski je od samih početaka zapamćen kao jedan od najneobičnijih domaćih bendova.

Piše: 

Naslovna foto

Josip Bolonić

Zagrebački bend Šumski koji već više od 30 godina korača alternativnim glazbenim vodama kombinirajući kraut rock, world music, new wave, muziku iz animiranih filmova, noise i avangardni pop, u studenom 2024. kreće na novu europsku turneju. No zagrijavanje za europsku turneju počinje već krajem rujna kada Šumski svojim avangardnim zvukom osvajaju Banja Luku (27. rujna – DKC Incel), Mostar (28. rujna – OKC Abrašević), Osijek (4. listopada – Hedonist art livada) te Suboticu (5. listopada – Klara i Rosa).

Na poziv frontmena legendarnog nizozemskog noise-punk benda The Ex za nastup u Amsterdamu, ekipa iz benda Šumski ohrabrila se za novu avanturu i potvrdili su na putu do Nizozemske niz koncerata u zanimljivim klubovima. Novije materijale s hvaljenih albuma „Ostrvo ledenog kita“ i „Kolobari“ sada će predstaviti publici Budimpešte, Amsterdama, Luxembourga, Berlina, Hamburga, Brna, Münchena, Dordrechta i susjedne Murske Sobote.

Osnovan u Zagrebu početkom 1991. godine, Šumski je od samih početaka zapamćen kao jedan od najneobičnijih domaćih bendova. Svirajući i inspirirajući se daleko od tada popularnih žanrovskih pretinaca, Šumski kreira svoj vlastiti glazbeni svijet prepun eksperimenata i neočekivanih aranžmanskih rješenja.

Europske avanture Šumskih pratite na njihovim društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.