Skip to main content
  • 19.07.2023.

Jednom u 20 godina: Tech-house party na dnu isušenog Lokvarskog jezera

Final Destination Festival nakon svog drugog izdanja priprema jedinstven plesnjak koji se neće tako skoro ponoviti

Piše: 

Početkom svibnja, festivalska atrakcija Lokvarsko jezero ispražnjeno je zbog sanacije i remonta prvi put nakon 2001. Jedinstveni ambijent, pruža priliku koja se dogodi jednom u dvadeset godina, a to je ples na dnu jezera.

Posljednje subote mjeseca, 29. srpnja, Final Destination Festival priprema tech-house plesnjak u nesvakidašnjem ambijentu – na dnu jezera. U srce Gorskog kotara za ovaj jedinstveni party stižu Lee Paw, Anima Noctis, Un Padre, Dimitri J, Emanuel Jr. i Recep.

Uz domaće snage na tech-house partyju na dnu isušenog Lokvarskog jezera, u goste iz Srbije stižu Un Padre i Dimitri J. Un Padre je osnivač Footworks Showa. Svoju ljubav prema elektroničkoj glazbi je otkrio na Ibizi, a nedugo nakon toga se uhvatio DJ-inga i produkcije. U svojim setovima kombinira tech-house ritmove s hip-hop zvukovima. Dimitri J je osnivač i rezident projekta Time:Code te Footworks Showa. Njegov prepoznatljiv stil je pomno odabrani spoj tech-housea i housea. Na sceni je aktivan više od desetljeća.

Recep je riječki DJ i producent koji je svoje glazbeno obrazovanje stekao u Berlinu. Pod utjecajem “glavnog grada” elektroničke glazbe oblikao je svoj stil koji dominiraju house i techno odabiri. Emanuel Jr. odlučio je stati za pult s 15 godina. 2016. kreće s organiziranjem vlastitih zabava, među kojima i festival pod nazivom "Rave In The Woods". Član je Loud Silence kolektiva, a njegovi zvukovi idu od minimal deep techa do tech housea

Iza kolektiva Anima Noctis se kriju Skarros i Whooso. Skarros je aktivan na sceni od 2022. kada osigurava svoje prve gaže. U njegovim setovima se mogu čuti odabiri koji variraju od toplih melodija housea pa sve do mračnih varijanta techna. Whooso je početkom godine zauzeo svoje mjesto za DJ pultom s čime si je ostvario svoju dugogodišnju želju da s ljudima podjeli energiju koju stvara svojim funky tech houseom.

Organizatorica za sami kraj poziva sve da budu dio povijesti jer “iduću priliku za ovakav događaj imate tek za nekih 20 godina.”

Ulaznice su dostupne kroz sustav Core Event.

FB EVENT: TECH-HOUSE PARTY NA DNU JEZERA

 

sonus 2
promo clubs
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
paul 2 mobile
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.