Skip to main content
  • 10.04.2009.

Jeff Mills pokrenuo Purpose Maker digital

Samo nekoliko umjetnika koji su godinama razvijali Detroit techno poput Jeff Millsa , Mike Banksa i drugih oduvijek su štitili elektronsku scenu svojim "NE" digitalnom arhiviranju glazbe. Iznenađeni smo odlukom Jeff Millsa da počne svoju glazbu distribuirati digitalno posebno zato jer je on oduvijek favoriziralo vinyl i mixanje na 3 gramofona.

Piše: 

Očito je čitava digitalna revolucija dovela Millsa do zaključka da počne razmišljati o uvođenju digitalnog arhiviranja uradaka na svojim etiketama Axis i Purpose Maker.

Za Beatportal Jeff Mills je tako dodao: "Ja sam najzagriženiji kolekcionar vinyla, ali nikad nisam bio oštar protivnik ostalih formata. Glazba mora doći do ljudi, a nije važno u kojem će to formatu biti, dok god te ljude bude zanimala moja glazba. Kao i na vinylu u posljednje vrijeme počeo sam producirati glazbu koja će biti mnogo slušljivija u digitalnom formatu. Taj koncept sadrži mnogo 3D efekata i bolje korištenje stereo zvuka što mi donosi mnoge ideje. Ovi projekti će biti objavljeni u idućih nekoliko mjeseci.

To su do sada neobjavljeni uratci iz moje karijere, nešto stariji za koje sam smatrao da nisu bili kompatibilni da se objave na prijašnjim vinyl izdanjima Purpose Makera. Do danas izdao sam samo 1/4 pjesama napravljenih za Purpose Maker. Ostatak još uvijek čeka svoj "dan D". U arhivi imam mnogo uradaka i produkcija od imena poput Basic Channela, DJ Hella, Josh Winka, Fumiye Tanake i drugih autora a koje nisu nikad objavljene."

{snippet 1}

umek desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.