Skip to main content
  • 27.08.2024.

Krenuo je Burning Man. Zavirite u Black Rock City kroz prve fotografije i videozapise

Već nekoliko dana vrata Black Rock Cityja su otvorena za Burnere koji dolaze u pustinju u Nevadi, ali službeni start festivala je bio s nedjelje na ponedjeljak po europskom vremenu.

Piše: 

Naslovna foto

x.com/ajpn

Krenulo je ovogodišnje izdanje Burning Mana, koji je pobudio poseban interes šire javnosti zbog prošlogodišnjih vremenskih neprilika koje su zahvatile Black Rock City te “zatočile” 70 tisuća Burnera u pustinji u Nevadi.

Brojni dugogodišnji posjetitelji Burning Mana upravo zbog prošlogodišnjih neprilika, ove godine su morali dva puta razmisliti hoće li doći ili ne, a brojni novi potencijalni posjetitelji su imali istu misao u glavi, što je rezultiralo da se po prvi put nakon više od deset godina Burning Man nije rasprodao. Umjesto 70 tisuća posjetitelja, koliko obično Black Rock City broji žitelja za vrijeme trajanja Burning Mana, ove godine će ta brojka iznositi između 45 i 55 tisuća kako navode već prisutni posjetitelji koji su imali prilike slušati službeni radio festivala.

@earth_wanders Burning Man from above #foryou #foryoupage #viral #viralvideo #burningman #burningman2024 ♬ Never Forget The Beat – Sector 7

Ovogodišnje izdanje Burning Mana je već prvog dana krenulo neslavno, jer je jedna mlada američka posjetiteljica festivala umrla. Više o njenoj smrti će se znati nakon istrage, ali tijekom svoje duge povijesti Burning Man je imao svega nekoliko tragičnih incidenata poput ovog.

Vremenske prilike ipak na festivalu bi trebale biti nešto povoljnije nego lani tako da se očekuju ugodne temperature, a moguća kiša je tek za vikend. Kako stvari stoje, cijeli raspored Burning Mana je zasad po planu i programu te se ritual paljenja očekuje 1. rujna.

@burningman The DMV line is looking 🌶️ this year. Have a favorite Mutant Vehicle? #blackrockcity #burningman #brc #thankslarry #10principles #fyp #burningmanart #mutantvehicles ♬ Wasted Summers – juju&lt3
@burningman Center Camp Canopy opening ceremony recap! We’re grateful to the incredible humans who made the heart of Black Rock City pulse once more ♥️ Art: The Cosmic Messenger by Miki Masuhara-Page #blackrockcity #burningman #brc #fyp #thankslarry #centercampcanopy #centercamp ♬ What Love Is – Zimmer90

Ovih dana, pratimo što se događa u pustinji u Nevadi, a dok se tjedan ne zakuhta s gostovanjima DJ-eva, ritualima i ostalim tradicijama, zavirite u prve objavljene fotografije i videozapise iz Black Rock Cityja. Livestream Burning Mana cijelog tjedna je dostupan na službenoj web stranici festivala.

pvd desk
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.