Skip to main content
  • alt
  • 30.03.2014.

Krokodil stigao u Hrvatsku

Zloglasna droga “krokodil”, od koje se tijelo doslovce raspada, stigla je u Hrvatsku.

 
Postalo je to i službeno nakon uhićenja 11 osoba u četvrtak u Osijeku. A prve su se naznake, neslužbeno doznajemo, pojavile još u prosincu, kada je u ovom kraju zabilježeno sumnjivo samoubojstvo. Moguće je, naime, da je do te tragedije došlo upravo pod utjecajem opasne sintetičke droge MDPV. Tri žene i dva muškarca završila su u četvrtak u istražnom zatvoru zbog preprodaje opasne supstance u Osijeku. Još šest osoba brani se sa slobode. “Robu” su nabavili, sumnja se, internetom iz Španjolske za 80 kuna po gramu. Preprodavali su je za 200, pa i 250 kuna po gramu. Bio je to, čini se, obiteljski posao jer su među uhićenima, navodno, i majka i dijete. Praćeni su od siječnja, a do privođenja su organizirali čak 60-ak prodaja. Osumnjičenici su, doznajemo, konzumenti droge, ali ne i ove.{youtube}JsUH8llvTZo{/youtube}
 
Droga je nazvana “krokodil” jer se koža ljuska i postaje nalik krokodilskoj. Riječ je o derivatu morfija, ali i do deset puta jačem. Jeftinija je zamjena za heroin pa je raširen u siromašnijim dijelovima Južne i Sjeverne Amerike. Potječe iz Rusije pa je nazivaju i “ruska droga”. Ovisnicima koža otpada, a meso doslovce visi. Ne požive dulje od dvije godine. Lani je u Americi zabilježen i slučaj kanibalizma kao posljedica uzimanja.
 
pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.