Skip to main content
  • 18.07.2024.

Kruder & Dorfmeister slave 30 godina karijere u zagrebačkom Boogaloou

Proslavljeni austrijski producentski i DJ dvojac vraća se u Zagreb.

Piše: 

U četvrtak 14. studenog, Kruder & Dorfmeister stižu u Boogaloo. Proslavljenom austrijskom dvojcu za pultom će podršku pružiti DJ Frx.

Peter Kruder i Richard Dorfmeister su s karakterističnim zvukom osvojili svijet, a odlikuje ga izuzetno opuštajući basovi, sporiji ritmovi i epski zvučni pejzaži, u koje povremeno uključuju brze breakove i duboko, karakteristično bečko ozračje.

Od 1993. godine, kada su započeli svoju karijeru, K&D su postali sinonim za jedinstvenu glazbenu umjetnost. Njihov zvuk prožet je rijetkim funk melodijama, električnim jazz aranžmanima, dubokim soul feelingom, hip-hopom, dubom, reggaeom, ambientom, brazilskim ritmovima, šansonama, unikatnim beatovima i drum’n’bassom, što čini njihovu glazbu nevjerojatno bogatom i raznovrsnom fuzijom s karakterističnim potpisom.

Proboj na scenu ostvarili su s EP-om “G-Stoned” koji je uključivao hipnotičku pjesmu “High Noon“. Ovaj uspjeh bio je ogroman, posebno u Velikoj Britaniji, gdje su odmah osvojili publiku, nakon čega i svijet. Surađivali su s umjetnicima kao što su Bomb the Bass, Bone Thugs-N-Harmony, Alex Reece, Depeche Mode i drugi, što ih je učinilo globalnim fenomenom.

Podršku im pruža zagrebački DJ FRX, pionir hrvatske scene 90-ih. Poznat po svojoj vještini miksanja različitih stilova, FRX obećava set koji će nadopuniti K&D iskustvo koje je istovremeno i proslava tri desetljeća glazbe koja je definirala žanr.

Iz Boogalooa najavljuju “Očekujte elektronsku fuziju industrijske strogosti, privlačnih melodija i jednostavne tradicije – sve što čini suštinu njihove glazbe. Jedno je sigurno: Peter Kruder & Richard Dorfmeister će vas natjerati da plešete cijelu noć!”

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: Kruder & Dorfmeister [14.11.2024]

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.