Skip to main content
  • 27.12.2008.

Ladytron nastupaju sa Depeche Mode na Tuborg Green Festu

Liverpoolski elektro-pop bend Ladytron , nastupit će prije Depeche Mode, zvijezda Tuborg Green Festa koji će se održati 20. svibnja na Ušću. Bit će to njihov drugi nastup u Srbiji, nakon što su nastupili na Exitu 2005. godine. Ladytron u narednoj godini kreću na turneju tijekom koje će promovirati njihov novi, četvrti po redu album „Velocifero“, koji se u Velikoj Britaniji za samo dvije nedjelje našao među najslušanijim albumima.

Piše: 

Prije posljednjeg, objavili su debitanski album „604“ iz 2001. godine, a uspjeh pjesme „Playgirl“ bio je najava novog elektro zvuka na britanskoj sceni. Slijedi „Light and Magic“ iz 2002. i nezaobilazni hitovi „Evil“ i „Seventeen“ koji su Ladytronu osigurali široku bazu fanova. Treći po redu album „Witching Hour“ iz 2005. godine među najuspešnijim singlovima imao je „Destroy Everything You Touch“, vjerovatno najpopularniju pjesmu ove grupe.

Ladytron su u Liverpoolu 1999. godine osnovali muzičari Reuben Wu i Daniel Hunt, kojima su se pridružile dvije pjevačice Helen Marnie i Mira Aroyo. Ime benda su uzeli po istoimenoj pjesmi grupe Roxy Music, a svoj zvuk su definirali oslanjanjem na tradiciju sint-popa iz osamdesetih godina, ali i upadljivim primjesama novog vala i punka.

Ipak, Ladytron je kritika okarakteririzirala kao potpuno originalnu pojavu na muzičkoj sceni, a podršku i suradnju su imali i od strane imena kao što su Dave Gahan, Placebo, Nine Inch Nails, Bloc Party, Gang of Four. Ladytron pjesme „Ghosts“ i „Runaway“ su se čak našle i u bestselerskim video igrama „Sims“ i „Fifa 09“.

Tuborg Green Fest po treći put u Srbiji organiziraju kompanija Carlsberg Srbija, sa svojim brendom Tuborg, State of Exit i Live Nation, a ulaznice se nalaze u prodaji na sajtu Gigstix.com, kao i u ekspoziturama Erste banke. Nakon prodanih 20.000, kapacitet je proširen sa još 10.000 ulaznica, koje za parter koštaju 2990, za fan pit 3990, a za VIP 7500 dinara.

{snippet 1}

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.
pvd mobi
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.