Skip to main content
  • Laurent Garnier
  • 21.10.2010.

Laurent Garnier kreće na malo drugačiju turneju

Nakon više nego uspješne turneje "Tales Of A Kleptomainac" Garnier najavljuje malo manju postavu za nastupe u narednim mjesecima.

Piše: 

Naslovna foto

Laurent Garnier

Posljednja turneja je bila više orjenitirana na žive, organske zvukove, gdje je bend od desetak ljudi izvodio pjesme s posljednjeg Garnierovog albuma. Nažalost ovaj posebni nastup nismo imali priliku vidjeti u Hrvatskoj, međutim okorjeli fanovi su u Beogradu doživjeli kako smo čuli pravo prosvjetljenje. Nova turneja imena "Live Booth Sessions" je više prilagođena klubovima na kojoj će uz Garniera nastupati klavijaturist Benjamin Rippert i Scan X na "mašinama".

"Nakon osamnaest mjeseci sviranja s muzičarima sam shvatio da gotovo jednako mogu uživati nastupajući s bendom na festivalima i puštajući ploče u klubovima. Na turneji smo razvili otvorenu vrstu komunikacije koja nam je dozvolila interkciju, improvizaciju i slobodan način izražavanja prilikom sviranja, nešto što sam do tada jedino osjećao kroz svoje dj setove" kaže francuska legenda. "Logično je bilo za pretpostaviti da ću se nakon mnogih svirki na festivalima diljem planete zaželjeti svojih korijena, ploča i vrćenja istih u klubovima. Međutim pomisao na solo nastup mi je trenutno nezamisliva, pa sam sebi rekao zašto ne spojiti nastup uživo s izborom ploča!" koncept nije revolucionaran, ali poznavajući Garniera to će biti jedno posebno i upečatljivo putovanje kroz različite glazbene stilove.

Garnier također najavljuje puštanje i isprobavanje novog materijala, kako dobio što bolju sliku i reakcije prije izdavanja. U prilogu donosimo video isječak s stare turneje održane u londonskom Matteru.

{youtube}LBt8i3OHOyg{/youtube}

LBS Dates 2011
 
Thursday 21.10 = / Aix en Provence / Spartacus / FRANCE
 
Friday 22.10 = / Montpellier / Villa Rouge / FRANCE
 
Saturday 23.10 = / Bordeaux / 4 Sans / FRANCE
 
Wednesday 10.11 = / Paris / Social Club / FRANCE
 
Friday 12.11 = / Brighton / Concorde 2 / UK
 
Saturday 13.11 = / Manchester / Sankeys / UK
 
Thursday 18.11 = / Offenbach / Robert Johnson / GERMANY
 
Friday 19.11 =  / Berlin / Panoramabar / GERMANY
 
Saturday 20.11 =  / Leipzig / Distillery / GERMANY
 
Friday 03.12 =  / London / Village Underground / UK
 
Saturday 04.12 = Pays Bas / Amsterdam / Time Warp / NETHERLANDS
 
Saturday 18.12 =  / Brussels / Fuse / BELGIUM

“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.