Skip to main content
  • 22.10.2024.

Made by Pete prvi put u Zagrebu: One Drop Music dovodi londonskog producenta, skladatelja i DJ-a u novi klub Lift

One Drop Music po prvi put u glavni grad dovodi britanskog producenta, DJ-a i skladatelja Jamesa Boorea, poznatijeg po pseudonimu Made by Pete.

Piše: 

Njegovo prvo gostovanje održat će se u petak, 25. listopada, u novootvorenom zagrebačkom klubu Lift (Savska cesta 28) gdje će mu se pridružiti i dva regionalna DJ-a, The HeroY iz Novog Sada i Viktor iz Zagreba. Ulaznice za događaj dostupne su putem sustava Entrio.

Rođen i odrastao u Londonu, Made by Pete svestrani je producent poznat po izdanjima za Crosstown Rebels, etikete koju vodi velikan industrije elektroničke glazbe, Damian Lazaus. Njihova suradnja započela je prije šest godina te mu je prvi singl ‘So Long’ s Jem Cook osigurao proboj u industriju. Od tada je izdao 3 singla i dva EP-a te mu je prošlogodišnje izdanje ‘Horizon Red’ s Zoe Kypri donijelo priznanje svjetski priznatih DJ-eva i producenata, a studio stream nešto više od 15 milijuna pregleda. Remix istog singla napravili su Damian Lazarus i Black Coffee, koji ga je predstavio u live nastupu na Madison Square Gardenu u New Yorku uz orkestar. Njegova se karijera u glazbi proteže skoro dva deteljeća, međutim, svjetsku popularnost kao DJ stekao je prije godinu dana kad je dobio rezidenciju u kultnom klubu Blue Marlin na Ibizi. 

Viktor je iskusan producent poznat po svom deep, afro, tech and melodic house zvuku. Izdavao je na brojnim etiketama poput Rendr, Rawsome Deep, Kittball i Under Pressure, a u zadnje vrijeme ga se često može čuti ja događajima koje organizira sa svojim kolektivom Atlantidom. Sedam godina bio je rezident DJ Papaye, koja je uvrštena među top 10 najboljih klubova na svijetu prema prestižnoj ljestvici DJ Maga, a nastupao je na brojnim poznatim festivalima poput Ultre Europe, Hideouta te Loveweek festivala.

Dugogodišnji zaljubljenik u glazbu, HeroY je na domaćoj i regionalnoj sceni ostavio traga kao selektor. Dijelio je pozornicu s brojnim velikanima, poput Keinemusika, Jorisa Voorna, Dariusa Syrossiana i brojnih drugih te je proteklih sedam godina stage manager Exitove Dance Arene. Osim rezidencije u zagrebačkoj Tesli i novosadskoj Tremi, nastupao je i u kultnom klubu Pacha Ibiza. U njegovim setovima uvijek se nađe mnoštvo neizdanih traka, stoga poručuje svima koji dolaze da u petak ne pale Shazam, već uživaju u glazbi.

Navedeni producenti, osim ljubavi prema Ibizi, dijele sličan glazbeni ukus koji uključuje house, deep house, melodic house i afro house, trenutno najbrže rastući žanr elektroničke glazbe prema rezultatima godišnjeg izvješća International Music Summita. Više informacija o nadolazećem događaju nalazi se na društvenim mrežama organizatora, One Drop Musica

halloween boog desk
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.